Roodbaarsfilet met zeekraal en verse pappardelle
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Roodbaarsfilet met zeekraal en verse pappardelle

Roodbaarsfilet met zeekraal en verse pappardelle

met broccolini, gebakken kappertjes en amandel

.

Labels:
Eet mij eerst

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1.5 stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Citroen

50 gram

Zeekraal

100 gram

Broccolini

125 gram

Verse pappardelle

5 gram

Amandelschaafsel

10 gram

Kappertjes

1 stuk(s)

Roodbaarsfilet

25 ml

Basilicumcrème

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ el

[Plantaardige] roomboter

1 el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)832 kcal
Energie (kJ)3481 kJ
Vetten34 g
waarvan verzadigd8 g
Koolhydraten86 g
waarvan suikers10 g
Vezels10.2 g
Eiwitten42 g
Zout3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan
Koekenpan
Keukenpapier

Instructies

Snijden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de pappardelle. Snipper de sjalot, pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de broccolini in stukken van ongeveer 5 cm. Snijd de citroen in parten.

Koken en bakken
2

Verhit 1 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de sjalot en knoflook 3 minuten. Kook ondertussen de pappardelle in 4 - 6 minuten gaar. Giet af en spoel met koud water zodat de pappardelle niet aan elkaar plakt. Voeg de broccolini toe aan de hapjespan en bak 5 minuten. Voeg de zeekraal toe en bak 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Trek de pappardelle voorzichtig van elkaar voordat je ze aan de pan met kokend water toevoegt. Zo gaart de pasta beter!

Amandelen roosteren
3

Verhit ondertussen een koekenpan, zonder bakvet, op middelhoog vuur en rooster de geschaafde amandelen tot ze beginnen te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart.

Tip: Let op dit gaat snel! Houd de pan dus goed in de gaten.

Roodbaars bakken
4

Dep ondertussen de roodbaars droog met keukenpapier en wrijf de huid in met peper en zout. Verhit de roomboter in de koekenpan van de amandelen op middelhoog vuur en bak de kappertjes samen met de roodbaars 3 - 4 minuten op het vel. Draai voorzichtig om en bak nog 2 minuten op de andere zijde.

Tip: Verlaag het vuur als dit te hard gaat; de pan kan nog erg heet zijn van het roosteren.

Mengen
5

Voeg ondertussen de pappardelle en basilicumcrème toe aan de hapjespan met broccolini en roer door tot alles warm is. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de pappardelle over de borden. Leg de roodbaars erop en bestrooi met de geschaafde amandelen. Serveer met de citroenpartjes.

Tip: Besprenkel met wat extra vierge olijfolie voor extra smaak en smeuïgheid.