topBanner
Roodbaarsfilet met zeekraal en verse pappardelle

Roodbaarsfilet met zeekraal en verse pappardelle

met broccolini, gebakken kappertjes en amandel

Premium
Lees meer

.

Labels:Eten binnen 3 dagen
Allergenen :EiGlutenbevattende granenNotenVisMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

3 stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Citroen

100 gram

Zeekraal

200 gram

Broccolini

250 gram

Verse pappardelle

(BevatEi, Glutenbevattende granen)

10 gram

Geschaafde amandelen

(BevatNoten)

20 gram

Kappertjes

2 stuk(s)

Roodbaarsfilet met huid

(BevatVis)

1 bakje(s)

Basilicumcrème

Zelf toevoegen

1.5 el

Olijfolie

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3481 kJ
Energie (kcal)832 kcal
Vetten34.0 g
waarvan verzadigd8.0 g
Koolhydraten86 g
waarvan suikers10.0 g
Vezels7 g
Eiwitten42 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan
Koekenpan
Keukenpapier
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de pappardelle. Snipper de sjalot, pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de broccolini in stukken van ongeveer 5 cm. Snijd de citroen in parten.

2

Verhit 1 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de sjalot en knoflook 3 minuten. Kook ondertussen de pappardelle in 4 - 6 minuten gaar. Giet af en spoel met koud water zodat de pappardelle niet aan elkaar plakt. Voeg de broccolini toe aan de hapjespan en bak 5 minuten. Voeg de zeekraal toe en bak 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

3

Verhit ondertussen een koekenpan, zonder bakvet, op middelhoog vuur en rooster de geschaafde amandelen tot ze beginnen te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart.

4

Dep ondertussen de roodbaars droog met keukenpapier en wrijf de huid in met peper en zout. Verhit de roomboter in de koekenpan van de amandelen op middelhoog vuur en bak de kappertjes samen met de roodbaars 3 - 4 minuten op het vel. Draai voorzichtig om en bak nog 2 minuten op de andere zijde.

5

Voeg ondertussen de pappardelle en basilicumcrème toe aan de hapjespan met broccolini en roer door tot alles warm is. Breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de pappardelle over de borden. Leg de roodbaars erop en bestrooi met de geschaafde amandelen. Serveer met de citroenpartjes.