.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1.5 stuk(s)
Sjalot
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Citroen
50 gram
Zeekraal
100 gram
Broccolini
125 gram
Verse pappardelle
5 gram
Amandelschaafsel
10 gram
Kappertjes
1 stuk(s)
Roodbaarsfilet
25 ml
Basilicumcrème
naar smaak
Peper en zout
½ el
[Plantaardige] roomboter
1 el
Olijfolie
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de pappardelle. Snipper de sjalot, pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de broccolini in stukken van ongeveer 5 cm. Snijd de citroen in parten.
Verhit 1 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de sjalot en knoflook 3 minuten. Kook ondertussen de pappardelle in 4 - 6 minuten gaar. Giet af en spoel met koud water zodat de pappardelle niet aan elkaar plakt. Voeg de broccolini toe aan de hapjespan en bak 5 minuten. Voeg de zeekraal toe en bak 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Trek de pappardelle voorzichtig van elkaar voordat je ze aan de pan met kokend water toevoegt. Zo gaart de pasta beter!
Verhit ondertussen een koekenpan, zonder bakvet, op middelhoog vuur en rooster de geschaafde amandelen tot ze beginnen te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart.
Tip: Let op dit gaat snel! Houd de pan dus goed in de gaten.
Dep ondertussen de roodbaars droog met keukenpapier en wrijf de huid in met peper en zout. Verhit de roomboter in de koekenpan van de amandelen op middelhoog vuur en bak de kappertjes samen met de roodbaars 3 - 4 minuten op het vel. Draai voorzichtig om en bak nog 2 minuten op de andere zijde.
Tip: Verlaag het vuur als dit te hard gaat; de pan kan nog erg heet zijn van het roosteren.
Voeg ondertussen de pappardelle en basilicumcrème toe aan de hapjespan met broccolini en roer door tot alles warm is. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de pappardelle over de borden. Leg de roodbaars erop en bestrooi met de geschaafde amandelen. Serveer met de citroenpartjes.
Tip: Besprenkel met wat extra vierge olijfolie voor extra smaak en smeuïgheid.