Romige aardappelsoep met garnalen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Romige aardappelsoep met garnalen

Romige aardappelsoep met garnalen

met verse mais, tomaat en kokosmelk

Onze garnalen hebben het ASC-keurmerk. Wist je dat dit keurmerk niet alleen voor verantwoorde visserij, maar ook voor betere werkomstandigheden staat?

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
Bereidingstijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

200 gram

Aardappelen

0.51 tl

Paprikapoeder

1 stuk(s)

Laurierblad

½ stuk(s)

Maiskolf

2 stuk(s)

Tomaat

2.5 gram

Verse bieslook

80 gram

Garnalen

100 ml

Kokosmelk

Zelf toevoegen

1 tl

Wittewijnazijn

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

[Plantaardige] roomboter

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)647 kcal
Energie (kJ)2709 kJ
Vetten33 g
waarvan verzadigd21 g
Koolhydraten60 g
waarvan suikers15 g
Vezels9.5 g
Eiwitten23 g
Zout4 g

Benodigdheden

Soeppan met deksel
Koekenpan
Keukenpapier

Instructies

Voorbereiden
1

Breng 250 ml water per persoon aan de kook. Snipper de ui. Schil de aardappelen en snijd in kleine blokjes van 1 – 1 1/2 cm. Verhit de roomboter in een soeppan met deksel op middelmatig vuur. Fruit de ui 3 minuten met een snuf zout. Voeg het paprikapoeder en het laurierblad toe en bak nog een 1 minuut.

Tip: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze zijn rijk aan goede koolhydraten, kalium, vitamine C, B6 en B11 en vezels!

Aardappelen koken
2

Voeg de aardappelen toe aan de soeppan. Schenk het kokende water erbij en verkruimel 1/2 bouillonblokje per persoon erboven. Kook de aardappelen in 12 – 15 minuten gaar.

Tip: Let jij op je zoutinname? Halveer dan de hoeveelheid van het bouillonblokje of gebruik natriumarme bouillon.

Snijden
3

Zet ondertussen de maiskolf rechtop op een snijplank en snijd de maiskorrels er voorzichtig af. Snijd de tomaat in grove stukken en snijd of knip de bieslook fijn.

Garnalen bakken
4

Dep de garnalen droog met keukenpapier. Verhit de olijfolie in een koekenpan op hoog vuur en bak de garnalen in 2 minuten rondom bruin. Ze hoeven nog niet gaar te zijn. Breng op smaak met peper en zout, haal uit de pan en bewaar apart.

Tip: Wist je dat garnalen weinig calorieën bevatten en niet alleen rijk zijn aan eiwitten, maar ook aan calcium?

Soep koken
5

Voeg de maiskorrels, de tomaat en de kokosmelk toe aan de soeppan met aardappel en kook 2 minuten mee. Voeg de garnalen inclusief het bakvet uit de koekenpan toe. Verhit nog 1 minuut. Meng vervolgens de wittewijnazijn en de helft van de bieslook door de soep.

Tip: Kokosmelk is een natuurlijk product en kan soms (deels) gestold zijn in de verpakking. Geen zorgen, dit zijn de vetten van de kokosmelk en die zitten juist vol smaak. Knip het pakje open en roer de melk goed door of laat de gestolde kokosmelk smelten in de soep.

Serveren
6

Verdeel de soep over de borden en garneer met de overige bieslook.