topBanner
Romige aardappelsoep met garnalen

Romige aardappelsoep met garnalen

met verse mais, tomaat en kokosmelk

Lees meer

Onze garnalen hebben het ASC-keurmerk. Wist je dat dit keurmerk niet alleen voor verantwoorde visserij, maar ook voor betere werkomstandigheden staat?

Labels:Caloriebewust
Allergenen :SchaaldierenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Sjalot

400 gram

Vastkokende aardappelen

1 tl

Paprikapoeder

2 stuk(s)

Laurierblad

1 stuk(s)

Maiskolf

4 stuk(s)

Tomaat

5 gram

Verse bieslook

160 gram

Garnalen

(BevatSchaaldieren)

200 ml

Kokosmelk

Zelf toevoegen

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Groentebouillonblokje

1 el

Olijfolie

2 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2655 kJ
Energie (kcal)635 kcal
Vetten33.0 g
waarvan verzadigd22.0 g
Koolhydraten58 g
waarvan suikers14.0 g
Vezels9 g
Eiwitten21 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Soeppan met deksel
Koekenpan
Keukenpapier
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng 250 ml water per persoon aan de kook. Snipper de sjalot. Schil de aardappelen en snijd in kleine blokjes van 1 – 1 1/2 cm. Verhit de roomboter in een soeppan met deksel op middelmatig vuur. Fruit de sjalot 3 minuten met een snuf zout. Voeg het paprikapoeder en het laurierblad toe en bak nog een 1 minuut.

2

Voeg de aardappelen toe aan de soeppan. Schenk het kokende water erbij en verkruimel 1/2 bouillonblokje per persoon erboven. Kook de aardappelen in 12 – 15 minuten gaar.

3

Zet ondertussen de maiskolf rechtop op een snijplank en snijd de maiskorrels er voorzichtig af. Snijd de tomaat in grove stukken en snijd de bieslook fijn.

4

Dep de garnalen droog met keukenpapier. Verhit de olijfolie in een koekenpan op hoog vuur en bak de garnalen in 2 minuten rondom bruin. Ze hoeven nog niet gaar te zijn. Breng op smaak met peper en zout, haal uit de pan en bewaar apart.

5

Voeg de maiskorrels, de tomaat en de kokosmelk toe aan de soeppan met aardappel en kook 2 minuten mee. Voeg de garnalen inclusief het bakvet uit de koekenpan toe. Verhit nog 1 minuut. Meng vervolgens de wittewijnazijn en de helft van de bieslook door de soep.

6

Verdeel de soep over de borden en garneer met de overige bieslook.