Roerbak van vegetarische kipstukjes en sperziebonen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Roerbak van vegetarische kipstukjes en sperziebonen

Roerbak van vegetarische kipstukjes en sperziebonen

met rijst, zoetzure komkommer en gefrituurde uitjes

Wist je dat sperziebonen, oftewel prinsessenbonen, officieel behoren tot de peulvruchten? Toch worden ze beschouwd als groente door de gelijkende gezondheidsvoordelen.

Labels:
Veggie
Klimaatbewust
Caloriebewust
Allergenen :
Eieren
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Sperziebonen

75 gram

Jasmijnrijst

80 gram

Vegetarische kipstukjes

(Bevat Eieren, Soja, Tarwe)

½ stuk(s)

Komkommer

½ stuk(s)

Ui

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

½ zakje(s)

Zoet-pittige chilisaus

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

15 gram

Gefrituurde uitjes

(Bevat Tarwe Kan bevatten Sesamzaad, Gluten, Pinda's, Noten)

Zelf toevoegen

½ tl

Suiker

1 el

Wittewijnazijn

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2795 kJ
Energie (kcal)668 kcal
Vetten19.2 g
waarvan verzadigd4.8 g
Koolhydraten90.3 g
waarvan suikers17.5 g
Vezels8.5 g
Eiwitten29.2 g
Zout3.4 g

Benodigdheden

Kom
Pan met deksel
Schuimspaan
Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de sperziebonen.
  • Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en halveer ze. Snijd de koriander fijn.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Meng in een kom de sojasaus (let op: zout! Voeg geleidelijk toe en proef goed tussendoor), de knoflook, de zoete Aziatische saus en 1/2 el zonnebloemolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd de vegetarische kipstukjes fijn en voeg toe aan de marinade. Meng goed en laat marineren in de koelkast.

Weetje: Wist je dat minder vlees eten voordelen heeft voor de gezondheid? Het draagt bijvoorbeeld bij aan een lager risico op hart- en vaatziekten.

Koken
2
  • Voeg aan de pan met water een snufje zout en de sperziebonen toe. Kook in 4 - 6 minuten beetgaar.
  • Snipper ondertussen de ui.
  • Haal de sperziebonen uit de pan met een schuimspaan en houd apart. 
  • Kook vervolgens in dezelfde pan de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. 
  • Snijd de komkommer in de lengte in vier partjes. Snijd vervolgens in staafjes van ongeveer 3 cm lang.
Bakken
3
  • Voeg de komkommer toe aan een kom en meng er per persoon: 1 el wittewijnazijn en 1/2 tl suiker doorheen. Zet opzij en schep af en toe om.
  • Verhit een hapjespan op middelmatig vuur. Voeg de ui en vegetarische kipstukjes met marinade toe. Bak 4 minuten.
Serveren
4
  • Voeg de sperziebonen en zoet-pittige chilisaus toe aan de hapjespan. Bak al roerend nog 2 - 3 minuten.
  • Verdeel de rijst over de borden.
  • Schep de vegetarische kipstukjes en sperziebonen op de rijst (zie Tip).
  • Garneer met de koriander en gefrituurde uitjes en serveer met de zoetzure komkommer.

Tip: Houd je van extra pittig? Voeg dan sambal naar smaak toe.