HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconRoerbak Van Vegetarische Kipstukjes En Sperziebonen
topBanner
Roerbak van vegetarische kipstukjes en sperziebonen

Roerbak van vegetarische kipstukjes en sperziebonen

met zoetzure komkommer, rijst en gebakken ei

Lees meer

Wist je dat sperziebonen oftewel prinsessenbonen officieel behoren tot de peulvruchten? Toch worden ze beschouwd als groente door de gelijkende gezondheidsvoordelen.

Labels:VeggieLekker snel
Allergenen :EiGlutenbevattende granenSoja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Ei

(BevatEi)

200 gram

Gebroken sperziebonen

(Kan bevattenSelderij)

150 gram

Jasmijnrijst

160 gram

Vegetarische kipstukjes

(BevatEi, Glutenbevattende granen, Soja)

1 stuk(s)

Mini-komkommer

2 stuk(s)

Sjalot

20 ml

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

1 zakje(s)

Zoet-pittige chilisaus

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

Zelf toevoegen

2 el

Zonnebloemolie

1 tl

Suiker

2 el

Wittewijnazijn

2 el

Honing

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3141 kJ
Energie (kcal)751 kcal
Vetten24.0 g
waarvan verzadigd3.0 g
Koolhydraten97 g
waarvan suikers26.0 g
Vezels6 g
Eiwitten34 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Kom
Schuimspaan
Koekenpan
Hapjespan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de sperziebonen. Pers de knoflook of snijd fijn. Meng in een kom de sojasaus, de knoflook, de zoete Aziatische saus en 1/2 el zonnebloemolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de vegetarische kipstukjes fijn en voeg toe aan de marinade. Meng goed en laat marineren in de koelkast.

2

Voeg aan de pan met water een snufje zout en de gebroken sperziebonen toe. Kook in 4 - 6 minuten beetgaar. Snipper ondertussen de sjalot. Haal de gebroken sperziebonen uit de pan met een schuimspaan en houd apart. Kook vervolgens in dezelfde pan de rijst 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen zonder deksel. Snijd de komkommer in de lengte in vier parten. Snijd vervolgens in staafjes van ongeveer 3 cm lang.

3

Voeg de komkommer toe aan een kom en meng er per persoon 1 el wittewijnazijn en 1/2 tl suiker doorheen. Zet opzij en schep af en toe om. Voeg de sjalot en vegetarische kipstukjes met alle marinade toe aan een hapjespan op middelmatig vuur en bak 4 minuten. Verhit ondertussen 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan. Bak per persoon 1 spiegelei. Breng goed op smaak met peper en zout.

4

Voeg de boontjes en zoet-pittige chillisaus toe aan de hapjespan. Bak al roerend nog 2 - 3 minuten. Verdeel de rijst over de borden. Schep de vegetarische kipstukjes en groenten op de rijst en leg het spiegelei erbovenop. Serveer met de zoetzure komkommer.