HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconRisotto Met Venkel En Varkensworst Van Brandt & Levie
topBanner
Risotto met venkel en varkensworst van Brandt & Levie

Risotto met venkel en varkensworst van Brandt & Levie

met mascarpone en geraspte kaas

Lees meer

Bij Brandt & Levie worden alle smaakcombinaties voor de verschillende worsten bedacht door de mannen zelf. Zo vind je in deze variant majoraan en knoflook.

Labels:Familie
Allergenen :Melk

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadMoeilijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Ui

300 gram

Venkel

2 stuk(s)

Brandt & Levie varkensworst met marjoraan en knoflook

1 tl

Gemalen venkelzaad

150 gram

Risottorijst

50 gram

Mascarpone

(BevatMelk)

25 gram

Geraspte belegen kaas

(BevatMelk)

Zelf toevoegen

1 stuk(s)

Groentebouillonblokje

1 el

Roomboter

(BevatMelk)

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3996 kJ
Energie (kcal)955 kcal
Vetten57.0 g
waarvan verzadigd27.0 g
Koolhydraten78 g
waarvan suikers3.0 g
Vezels7 g
Eiwitten28 g
Zout5.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Steelpan
Hapjespan met deksel
Kom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Snipper de ui. Weeg de venkel af en snijf vervolgens in kwarten. Verwijder de harde kern en snijd de venkel in zeer dunne reepjes. Houd het eventuele venkelloof apart.

2

Breng 350 ml water per persoon aan de kook in een steelpan en verkruimel er 1/2 bouillonblokje per persoon boven. Snijd het vel van de varkensworst open en knijp het vlees uit het vel.

3

Verhit de roomboter in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur en voeg de ui, het grootste deel van de venkel, het gemalen venkelzaad en het worstvlees toe. Bak het vlees los op hoog vuur en bak daarna, afgedekt, nog 4 – 5 minuten op middellaag vuur.

4

Meng ondertussen in een kom de overige venkel met extra vierge olijfolie en peper en zout naar smaak. Voeg de risottorijst toe aan de wok of hapjespan en bak al roerend 2 minuten op laag vuur. Voeg 1/3 van de bouillon toe en laat de rijstkorrels de bouillon langzaam opnemen. Roer regelmatig door.

5

Voeg, zodra de bouillon door de rijstkorrels is opgenomen, opnieuw ⅓ van de bouillon toe en herhaal dit met de rest van de bouillon. Kook de risotto op laag vuur in ongeveer 15 – 20 minuten gaar. Roer regelmatig door. Voeg eventueel extra water of bouillon toe om de korrels verder te garen.

6

Voeg de mascarpone en het grootste deel van de geraspte kaas toe aan de risotto, roer goed en breng op smaak met peper en zout. Verdeel over diepe borden en bestrooi met de rest van de geraspte kaas. Serveer met de venkelsalade en garneer met het venkelloof.