Quiche lorraine
Quiche lorraine

Quiche lorraine

met prei, spek, zure room en kaas

We halen de klassiekers boven. Een quiche lorraine met de zure room twist ipv slagroom!

Allergens:
Milk
•Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time55 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

30 g

Bacon lardons

1 piece

Leek

½ piece

Onion

1 piece

Garlic

10 pinch

Nutmeg

4 piece

Egg

25 g

Grated Gouda

(Contains Milk)

50 g

Organic sour cream

1 roll(s)

Puff pastry

(Contains Wheat May be present Milk)

15 g

Arugula & lamb's lettuce

Not included in your delivery

½ tablespoon

[Plant-based] butter

1 teaspoon

Extra virgin olive oil

½ teaspoon

Balsamic vinegar

Nutrition Values

Energy (kJ)3574 kJ
Calories854 kcal
Fat55.1 g
Saturated Fat29.4 g
Carbohydrate68.3 g
Sugar11.3 g
Dietary Fiber11.6 g
Protein18.1 g
Salt1.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

•Tall-Sided Pan
•Large Bowl
•Parchment Paper
•Oven Dish
•Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Verwarm een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur en bak het spek in 5 - 6 minuten krokant. Haal uit de pan en bewaar apart. Halveer ondertussen de prei en snijd in dunne halve ringen. Snipper de ui. Pers de knoflookteen of snijd fijn. Rasp de nootmuskaat met een fijne rasp.

Prei bakken
2

Verhit in dezelfde koekenpan 1/2 el roomboter per persoon op gemiddeld vuur. Bak de ui, de knoflook en de prei 6 - 7 minuten.

Mengen
3

Meng in een grote kom 1 ei per persoon met de kaas, de zure room, de prei, het spek en een snuf nootmuskaat per persoon. Breng op smaak met peper en zout.

Quiche maken
4

Verdeel het bladerdeeg over een quichevorm of ovenschaal met bakpapier. Druk het bladerdeeg goed aan en prik wat gaatjes in de bodem met een vork. Giet het prei-spekmengsel in het bladerdeeg en bak de quiche in 30 - 40 minuten gaar in de oven.

Salade maken
5

Meng vlak voor serveren in een saladekom per persoon 1 tl extra vierge olijfolie en 1/2 tl zwarte balsamicoazijn met de slamix. Breng op smaak met peper en zout..

Serveren
6

Serveer de quiche met de salade ernaast.