
Portobello met geitenkaas uit de oven
Met walnoten, honing en verse rozemarijn
De portobello is een uitvergrote versie van de kastanjechampignon en door de forse afmeting is hij perfect om te vullen. Dat doe je vandaag met de klassieke combinatie van geitenkaas en honing. Even in de oven en je hebt een prachtig plaatje.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
300 gram
Roodschillige aardappelen
½ bosje(s)
Verse rozemarijn
½ stuk(s)
Rode ui
½ stuk(s)
Courgette
1 stuk(s)
Portobello
40 gram
Verse geitenkaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
15 gram
Walnoten
(Bevat Noten Kan bevatten Noten, Pinda's, Sesamzaad)
Zelf toevoegen
1 el
Olijfolie
½ tl
Honing
naar smaak
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden en kook ruim water in een pan met deksel voor de aardappelen. Was de aardappelen grondig en snijd ze in lange smalle parten. Kook de aardappelen 4 – 6 minuten. Giet af en laat uitstomen zonder deksel. Dep de aardappelen vervolgens droog met een schone theedoek of keukenpapier.
Ris ondertussen de blaadjes van de takjes rozemarijn en snijd fijn. Snijd de rode ui in ringen en snijd de courgette in dunne plakken.
Verhit de de hel van de olijfolie in een hapjespan met deksel en bak de aardappelen met de hel van de rozemarijn, peper en zout, afgedekt, 18 – 22 minuten op middelhoog vuur. Haal in de laatste 5 minuten de deksel van de pan.
Leg ondertussen de courgette en rode ui op een bakplaat met bakpapier. Leg de portobello er met de open kant naar boven tussen en vul de portobello met de geitenkaas. Besprenkel met de overige olijfolie en de honing en bestrooi met de overige rozemarijn, peper en zout. Bak 15 minuten in de oven.
Hak ondertussen de walnoten grof. Strooi de walnoten na 10 minuten over de bakplaat met groenten.
Verdeel de aardappelen en portobello met ovengroenten over de borden. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.