Skip to main content
Platbroodpizza met groene pesto
Platbroodpizza met groene pesto

Platbroodpizza met groene pesto

Met buffelmozzarella, champignons en rucola

Platbrood is een snelle en makkelijke pizzabodem. Je belegt deze platbroodpizza's met ingrediënten die van zichzelf veel smaak hebben, zoals groene pesto. De buffelmozzarella is heerlijk romig. Maak de mozzarella klein zodat je het goed over de pizza kunt verdelen en optimaal kunt genieten van deze lekkere kaas.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Sjalot

125 gram

Champignons

2 stuk(s)

Wit platbrood

(Bevat: Gluten)

50 gram

Groene pesto

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Noten)

60 gram

Buffelmozzarella

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

20 gram

Rucola

(Kan bevatten: Selderij)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

¼ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3318 kJ
Energie (kcal)793 kcal
Vetten45 g
waarvan verzadigd13.1 g
Koolhydraten70 g
waarvan suikers2.8 g
Vezels7 g
Eiwitten24 g
Zout1.7 g

Benodigdheden

Koekenpan
Bakpapier
Bakplaat

Instructies

snijden
1

• Verwarm de oven voor op 220 graden. • Snipper de sjalot. • Halveer de champignons en snijd de eventuele grotere in kwarten.

belggen
2

• Verhit de olijfolie in een koekenpan op hoog vuur en bak de champignons en de sjalot 3 – 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout. • Verdeel de Libanese platbroden over een bakplaat met bakpapier en besmeer met de groene pesto. • Scheur de buffelmozzarella klein en verdeel met de champignons over de platbroden.

rucola
3

• Breng de pizza's op smaak met peper en zout en bak 6 – 9 minuten in de oven. • Meng de rucola met de extra vierge olijfolie, peper en zout.

serveren
4

• Verdeel de platbroodpizza's over de borden en garneer met de rucola.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Zelfgemaakte vol-au-vent met bladerdeegkoekje

Zelfgemaakte vol-au-vent met bladerdeegkoekje

met ovenfriet en een frisse salade
Romige pasta pesto met kip

Romige pasta pesto met kip

met courgette en cherrytomaatjes
Chorizo-aardappelstoof met spekjes

Chorizo-aardappelstoof met spekjes

met paprika, champignons en zure room
HE veggie - Parelcouscoussalade met feta

HE veggie - Parelcouscoussalade met feta

en extra tomaat, limoen en avocado
Gebakken victoriabaars met zelfgemaakte salieboter

Gebakken victoriabaars met zelfgemaakte salieboter

met prei, champignons en kerrie-aardappelen
Veggie + Protein - Romige spaghetti met kipfiletstukjes als extra

Veggie + Protein - Romige spaghetti met kipfiletstukjes als extra

met broccoli, geitenkaas en walnoot
Gratin dauphinois met varkensworst

Gratin dauphinois met varkensworst

met gebakken champignons en salade
Paddenstoel-mascarponecrème op toast

Paddenstoel-mascarponecrème op toast

met truffelolie en gekaramelliseerde rode ui
Kruidenpuree met noordzeegarnalen

Kruidenpuree met noordzeegarnalen

met een zachtgekookt eitje en salade van rucola en tomaat
Wortelstoemp met Brandt&Levie-varkensworst

Wortelstoemp met Brandt&Levie-varkensworst

met zelfgemaakte appelmoes
Burger met 3 pepers met gekaramelliseerd witloof

Burger met 3 pepers met gekaramelliseerd witloof

met krieltjes en salade van appel en veldsla in mosterddressing
Linguine all'amatriciana

Linguine all'amatriciana

met spek, pecorino en een pittige tomatensaus
Pastinaaksoep met knoflook-rozemarijnolie

Pastinaaksoep met knoflook-rozemarijnolie

met yoghurt en krokante pastinaakchips
Pompoen-geitenkaas wellington

Pompoen-geitenkaas wellington

met pastinaak-aardappelpuree, haricots verts en cranberryjus
Kipfilet met tuinkruiden en knoflook in paddenstoelenjus

Kipfilet met tuinkruiden en knoflook in paddenstoelenjus

met pompoen-aardappelpuree
Vol-au-vent plaattaart met gehakt en kipfilet

Vol-au-vent plaattaart met gehakt en kipfilet

met prei, champignons en Italiaanse kaas
Vogelnestjes in tomatensaus

Vogelnestjes in tomatensaus

met wortel en aardappelpuree
Varkenshaas met champignonroomsaus

Varkenshaas met champignonroomsaus

met rijst en broccoli
Groentespiesjes met pestodressing

Groentespiesjes met pestodressing

met courgette, puntpaprika en champignons
Champignon-omelet

Champignon-omelet

met verse bladpeterselie

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Cheesy kip-caprese loaded fries

Cheesy kip-caprese loaded fries

met basilicum-mayonaise, cherrytomaten en paprika
Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

met krokante tortillareepjes en roomkaas
Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

verborgen courgette en spinazie! | met Parmigiano Reggiano en pistachenoten
Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

met aardappelpartjes en sperziebonen
Pokébowl met warmgerookte zalm

Pokébowl met warmgerookte zalm

met avocado-mango salsa, zoete chilimayo en verse munt
Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

met courgette, prei en Italiaanse kruiden
Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

met regenboogsalade en Thais basilicum
Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

met zhoug, mais en limoenmayonaise
Varkenshaas in romige mosterdsaus

Varkenshaas in romige mosterdsaus

met sperziebonen, peterselie, gele wortel en aardappelen
Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

met gebakken paksoi, wortel en puntpaprika
Steak met uienjus en Parmigiano Reggiano

Steak met uienjus en Parmigiano Reggiano

met bloemkoolpuree en rucolasalade
Pastasalade met kip en avocado

Pastasalade met kip en avocado

met witte kaas en honing-mosterddressing
Spaghetti in romige kipkerriesaus

Spaghetti in romige kipkerriesaus

met geroosterde puntpaprika, verse kruiden en tomatensalade
Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

op briochebroodje met truffelmayo en cherrytomatensalade
Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

met pankotopping en zelfgemaakte kaassaus
Huevos Ahogados met avocado en kaas

Huevos Ahogados met avocado en kaas

Mexicaanse stijl gepocheerde eieren in tomatensaus
Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

met courgette, paprika en cashewnoten
Tomatenrisotto met garnalen

Tomatenrisotto met garnalen

met rucolasalade, basilicum en citroen
Romige lasagne met courgette

Romige lasagne met courgette

met verse lasagnebladen en spinazie
Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

met zongedroogde tomaten, vers basilicum, rucola en veldsla