.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuks
Rode ui
1 stuks
Knoflookteen
1 tl
Gemalen komijnzaad
1 tl
Paprikapoeder
100 g
Paprikareepjes
160 g
Vegetarische döner kebab
(BevatGlutenbevattende granen, Soja)4 stuks
Pitabroodje
(BevatGlutenbevattende granen)2 stuks
Tomaat
1 kuipje
Botersla
50 g
Volle yoghurt
(BevatMelk (inclusief lactose))2 el
Zonnebloemolie
1 el
Witte balsamicoazijn
1 el
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de ui in dunne halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn.
Verhit 1 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de helft van de knoflook, het komijnzaad, het paprikapoeder, rode ui, de paprikareepjes en de vegetarische kebab 6 - 8 minuten aan. Bak de pita's 4 - 5 minuten in de oven.
Maak in een saladekom een dressing van per persoon 1/2 el extra vierge olijfolie en 1/2 el witte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout. Snijd ondertussen de tomaat in partjes. Snijd de botersla grof en houd wat sla apart om later de pita's mee te beleggen. Meng de rest van de botersla en tomaat met de dressing. Meng in een kleine kom de yoghurt met de overige knoflook en breng op smaak met peper en zout.
Snijd de pita's voor de helft open en vul deze met de achterhouden sla, gebakken groenten en vegetarische döner kebab. Verdeel de yoghurt-knoflooksaus over de pita's. Serveer de salade erbij.