Pastaschotel Griekse stijl
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, witte kaas, courgette en paprika

Nieuw ingrediënt in je box! Proef met de Griekse kruidenmix de rijke smaken van oregano, tijm, paprika en een vleugje kaneel en geniet van een authentieke ervaring bij elke hap.

Labels:
Familie
Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

90 gram

Penne

(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja)

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

½ stuk(s)

Tomaat

⅓ zakje(s)

Gedroogde oregano

100 gram

Rundergehakt met köftekruiden

(Kan bevatten Eieren, Mosterd, Selderij, Soja, Gluten)

Tomatenpuree

25 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

50 gram

Biologische zure room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

Griekse kruidenmix

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3736 kJ
Energie (kcal)893 kcal
Vetten40.6 g
waarvan verzadigd16.6 g
Koolhydraten83.8 g
waarvan suikers15.5 g
Vezels8.6 g
Eiwitten41.6 g
Zout2.1 g

Benodigdheden

Pan
Wok of hapjespan
Kom
Ovenschaal

Instructies

Pasta koken
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan voor de pasta. Kook de pasta 8 - 10 minuten (zie Tip). Bewaar wat van het kookvocht, giet daarna af en laat uitstomen.

Gezondheidstip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan niet alle pasta, maar gebruik 2/3. De overige pasta kun je de volgende dag in een lunchsalade of soep verwerken.

Groenten snijden
2

Snipper ondertussen de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de courgette in blokjes van 1 cm. Snijd de rode puntpaprika in dunne repen. Snijd de tomaat in blokjes. Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Bak de ui met de gedroogde oregano en Griekse kruiden 2 minuten.

 

Saus maken
3

Voeg de courgette en de rode puntpaprika toe aan de wok of hapjespan en bak 8 - 10 minuten. Bak de laatste minuut de knoflook en tomaat mee. Voeg vervolgens het gehakt toe en bak in 5 minuten los. Voeg in de laatste 2 minuten de tomatenpuree en 50 ml kookvocht per persoon toe. Breng op smaak met peper en zout.

Topping maken
4

Verkruimel ondertussen de witte kaas boven een kom. Voeg de zure room toe en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout.

Gehaktschotel maken
5

Meng 1/4 van het zure-roommengsel door de pasta en verdeel de pasta over een ovenschaal. Verdeel de gehaktsaus erover en eindig met het overige zure-roommengsel. Bak de gehaktschotel 10 - 15 minuten in de oven.

Weetje: Wist je dat tomatenpuree een bron is van vezels, calcium, vitamine C en ijzer? Eén blikje bevat meer dan 2 keer zoveel ijzer als 100 gram kipfilet of varkenshaas!

Serveren
6

Verdeel de gehaktschotel over de borden.

Weetje: Courgette behoort, net als komkommer, pompoen en tomaat, tot de vruchtgroenten. Wist je dat courgette rijk is aan ijzer, vitamine C en calcium?