
Parelcouscoussalade met avocadodip en witte kaas
met tomaat en koriander
Vandaag geen verse avocado, maar een avocadodip in je box! Dit (h)eerlijke product is gemaakt van geredde avocado's. Dat is pas verantwoord genieten!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
½ stuk(s)
Ui
1.5 stuk(s)
Tomaat
75 gram
Parelcouscous
(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Mosterd, Soja, Lupine)
4 ml
Olijfolie met citroen
2.5 gram
Verse koriander
10 gram
Pompoenpitten
(Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)
25 gram
Veldsla
40 gram
Witte kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
40 gram
Avocadodip
Zelf toevoegen
½ stuk(s)
[Zoutarm] groentebouillonblokje
¼ tl
Honing
1 el
Extra vierge olijfolie
¼ el
Olijfolie
½ tl
Witte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies

- Breng 300 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de parelcouscous.
- Verkruimel 1/2 bouillonblokje per persoon erboven.
- Voeg de parelcouscous toe aan de pan met deksel. Kook, afgedekt, in 12 minuten gaar. Roer af en toe door, zodat de parelcouscous niet aan de pan blijft plakken. Giet daarna af.

- Snipper ondertussen de ui zo fijn mogelijk. Snijd de tomaat in blokjes.
- Snijd de verse koriander fijn.
- Verhit een koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen.
Weetje: Wist je dat pompoenpitten van alle noten en pitten het rijkst zijn aan magnesium en fosfor? Magnesium zorgt onder andere voor gezonde spieren en fosfor helpt bij sterke botten en tanden.

- Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in dezelfde koekenpan en bak de ui 3 - 4 minuten.
- Maak in een saladekom een vinaigrette van de extra vierge olijfolie, de witte balsamicoazijn, de honing en olijfolie met citroen.
- Meng de parelcouscous en de ui door de vinaigrette.
- Meng de tomaat, de koriander en de veldsla door de parelcouscous (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Is niet iedereen liefhebber van koriander? Laat het dan achterwege of serveer apart, zodat je de koriander zelf naar smaak kunt toevoegen.

- Verdeel de parelcouscous over de borden.
- Verkruimel de witte kaas erboven.
- Garneer met de pompoenpitten en avocadodip.