
In deze salade combineer je ingrediënten uit alle windhoeken. De Midden-Oosterse parelcouscous is de perfecte basis voor de romige Zuid-Amerikaanse avocado en frisse limoen. De zoute Griekse feta maakt het helemaal af.
The quantities provided above are averages only.
Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.
½ unit
Sjalot
1 unit
Tomaat
½ unit
Avocado
85 g
Parelcouscous
(Contains: Gluten May be present: Lupine, Soja, Ei, Mosterd)
½ unit
Limoen
4 bunch
Verse koriander
(May be present: Selderij)
10 g
Pompoenpitten
(May be present: Noten, Sesamzaad, Pinda's)
40 g
Veldsla
40 g
Feta
(Contains: Melk (inclusief lactose))
½ milliliters
Groentebouillonblokje
1 tablespoon
Extra vierge olijfolie
½ teaspoon
Witte balsamicoazijn
¼ teaspoon
Honing
to taste
Peper en zout

• Breng 300 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel en verkruimel er 1/2 bouillonblokje per persoon bove n. • Snipper de sjalot. • Snijd de tomaat en de avocado in blokjes.

• Voeg de parelcouscous toe aan de pan met deksel, kook in 12 minuten gaar en giet af. • Rasp de schil van de limoen en pers de limoen uit. • Snijd de verse koriander fijn. • Verhit een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen.

• Klop in een saladekom de extra vierge olijfolie, de witte balsamicoazijn, de honing en per persoon 1 tl limoensap en 1/2 tl limoenrasp tot een vinaigrette. • Meng de parelcouscous en de sjalot door de vinaigrette. • Meng er vervolgens de tomaat, de avocado, de koriander en de veldsla door.

• Verdeel de parelcouscous over de borden, verkruimel er de feta boven en bestrooi met de pompoenpitten.