In deze salade combineer je ingrediënten uit alle windhoeken. De Midden-Oosterse parelcouscous is de perfecte basis voor de romige Zuid-Amerikaanse avocado en frisse limoen. De zoute Griekse feta maakt het helemaal af.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Sjalot
1 unit
Tomaat
½ unit
Avocado
85 g
Parelcouscous
(Contains: Gluten May be present: Lupine, Soja, Ei, Mosterd)
½ unit
Limoen
4 bunch
Verse koriander
(May be present: Selderij)
10 g
Pompoenpitten
(May be present: Noten, Sesamzaad, Pinda's)
40 g
Veldsla
40 g
Feta
(Contains: Melk (inclusief lactose))
½ milliliters
Groentebouillonblokje
1 tablespoon
Extra vierge olijfolie
½ teaspoon
Witte balsamicoazijn
¼ teaspoon
Honing
to taste
Peper en zout
• Breng 300 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel en verkruimel er 1/2 bouillonblokje per persoon bove n. • Snipper de sjalot. • Snijd de tomaat en de avocado in blokjes.
• Voeg de parelcouscous toe aan de pan met deksel, kook in 12 minuten gaar en giet af. • Rasp de schil van de limoen en pers de limoen uit. • Snijd de verse koriander fijn. • Verhit een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen.
• Klop in een saladekom de extra vierge olijfolie, de witte balsamicoazijn, de honing en per persoon 1 tl limoensap en 1/2 tl limoenrasp tot een vinaigrette. • Meng de parelcouscous en de sjalot door de vinaigrette. • Meng er vervolgens de tomaat, de avocado, de koriander en de veldsla door.
• Verdeel de parelcouscous over de borden, verkruimel er de feta boven en bestrooi met de pompoenpitten.