Skip to main content
Parelcouscoussalade met avocado en feta

Parelcouscoussalade met avocado en feta

Met tomaat, limoen en koriander

4.3
(15,4K)

In deze salade combineer je ingrediënten uit alle windhoeken. De Midden-Oosterse parelcouscous is de perfecte basis voor de romige Zuid-Amerikaanse avocado en frisse limoen. De zoute Griekse feta maakt het helemaal af.

Allergens:
Gluten
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total20 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

½ unit

Sjalot

1 unit

Tomaat

½ unit

Avocado

85 g

Parelcouscous

(Contains: Gluten May be present: Lupine, Soja, Ei, Mosterd)

½ unit

Limoen

4 bunch

Verse koriander

(May be present: Selderij)

10 g

Pompoenpitten

(May be present: Noten, Sesamzaad, Pinda's)

40 g

Veldsla

40 g

Feta

(Contains: Melk (inclusief lactose))

Not included in your delivery

½ milliliters

Groentebouillonblokje

1 tablespoon

Extra vierge olijfolie

½ teaspoon

Witte balsamicoazijn

¼ teaspoon

Honing

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3389 kJ
Calories810 kcal
Fat45 g
Saturated Fat11.5 g
Carbohydrate74 g
Sugar10.3 g
Dietary Fiber11 g
Protein24 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Salad Bowl

Cooking Steps

snijden
1

• Breng 300 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel en verkruimel er 1/2 bouillonblokje per persoon bove n. • Snipper de sjalot. • Snijd de tomaat en de avocado in blokjes.

poffe
2

• Voeg de parelcouscous toe aan de pan met deksel, kook in 12 minuten gaar en giet af. • Rasp de schil van de limoen en pers de limoen uit. • Snijd de verse koriander fijn. • Verhit een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen.

kom
3

• Klop in een saladekom de extra vierge olijfolie, de witte balsamicoazijn, de honing en per persoon 1 tl limoensap en 1/2 tl limoenrasp tot een vinaigrette. • Meng de parelcouscous en de sjalot door de vinaigrette. • Meng er vervolgens de tomaat, de avocado, de koriander en de veldsla door.

serveren
4

• Verdeel de parelcouscous over de borden, verkruimel er de feta boven en bestrooi met de pompoenpitten.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes