Heb je nog wat parelcouscoussalade over? Dit gerecht is ook zeer geschikt als voedzame lunch.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Ui
2 stuk(s)
Tomaat
150 gram
Parelcouscous
(BevatGluten, TarweKan bevattenMosterd, Soja, Lupine, Eieren)1 stuk(s)
Limoen
5 gram
Verse koriander
(Kan bevattenSelderij)20 gram
Pompoenpitten
(Kan bevattenPinda's, Noten, Sesamzaad)50 gram
Veldsla
(Kan bevattenSelderij)75 gram
Witte kaas
(BevatMelk (inclusief lactose))15 ml
Basilicumcrème met oregano
80 gram
Avocadodip
2 el
Extra vierge olijfolie
1 stuk(s)
Groentebouillonblokje
1 tl
Witte balsamicoazijn
½ tl
Honing
½ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Breng 300 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de parelcouscous. Verkruimel 1/2 bouillonblokje per persoon erboven. Voeg de parelcouscous toe aan de pan met deksel. Kook, afgedekt, in 12 minuten gaar. Roer af en toe door, zodat de parelcouscous niet aan de pan blijft plakken. Giet af.
Snipper ondertussen de rode ui zo fijn mogelijk. Snijd de tomaat in blokjes. Was de limoen grondig, rasp de schil van de limoen en pers de limoen uit. Snijd de verse koriander fijn. Verhit een koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen.
Tip: Vergeet de limoen niet goed te wassen voor je de schil raspt.
Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in dezelfde koekenpan en bak de rode ui 3 - 4 minuten. Maak in een saladekom een vinaigrette met de extra vierge olijfolie, de witte balsamicoazijn, de honing en per persoon: 1 tl limoensap en 1/2 tl limoenrasp. Meng de parelcouscous en de rode ui door de vinaigrette. Meng de tomaat, de koriander en de veldsla door de parelcouscous. Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Wist je dat pompoenpitten van alle noten en pitten het rijkst zijn aan magnesium en fosfor? Magnesium zorgt onder andere voor gezonde spieren en fosfor helpt bij sterke botten en tanden.
Verdeel de parelcouscous over de borden. Verkruimel de witte kaas erboven. Garneer met de pompoenpitten en de basilicumcrème met oregano. Serveer de avocadodip ernaast.
Tip: Is niet iedereen liefhebber van koriander? Laat het dan achterwege of serveer apart zodat je de koriander zelf naar smaak kunt toevoegen.