HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconParelcouscoussalade Met Avocadodip En Witte Kaas
topBanner
Parelcouscoussalade met avocadodip en witte kaas

Parelcouscoussalade met avocadodip en witte kaas

met tomaat, limoen en koriander

Lees meer

Heb je nog wat parelcouscoussalade over? Dit gerecht is ook zeer geschikt als voedzame lunch.

Labels:VeggieFamilieLekker snelNieuwFamilie
Allergenen :GlutenTarweMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Ui

2 stuk(s)

Tomaat

150 gram

Parelcouscous

(BevatGluten, TarweKan bevattenMosterd, Soja, Lupine, Eieren)

1 stuk(s)

Limoen

5 gram

Verse koriander

(Kan bevattenSelderij)

20 gram

Pompoenpitten

(Kan bevattenPinda's, Noten, Sesamzaad)

50 gram

Veldsla

(Kan bevattenSelderij)

75 gram

Witte kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

15 ml

Basilicumcrème met oregano

80 gram

Avocadodip

Zelf toevoegen

2 el

Extra vierge olijfolie

1 stuk(s)

Groentebouillonblokje

1 tl

Witte balsamicoazijn

½ tl

Honing

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)741 kcal
Energie (kJ)3100 kJ
Vetten42.0 g
waarvan verzadigd10.0 g
Koolhydraten64 g
waarvan suikers11.0 g
Vezels6.7 g
Eiwitten23 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Rasp
Koekenpan
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng 300 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de parelcouscous. Verkruimel 1/2 bouillonblokje per persoon erboven. Voeg de parelcouscous toe aan de pan met deksel. Kook, afgedekt, in 12 minuten gaar. Roer af en toe door, zodat de parelcouscous niet aan de pan blijft plakken. Giet af.

2

Snipper ondertussen de rode ui zo fijn mogelijk. Snijd de tomaat in blokjes. Was de limoen grondig, rasp de schil van de limoen en pers de limoen uit. Snijd de verse koriander fijn. Verhit een koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen.

Tip: Vergeet de limoen niet goed te wassen voor je de schil raspt.

3

Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in dezelfde koekenpan en bak de rode ui 3 - 4 minuten. Maak in een saladekom een vinaigrette met de extra vierge olijfolie, de witte balsamicoazijn, de honing en per persoon: 1 tl limoensap en 1/2 tl limoenrasp. Meng de parelcouscous en de rode ui door de vinaigrette. Meng de tomaat, de koriander en de veldsla door de parelcouscous. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Wist je dat pompoenpitten van alle noten en pitten het rijkst zijn aan magnesium en fosfor? Magnesium zorgt onder andere voor gezonde spieren en fosfor helpt bij sterke botten en tanden.

4

Verdeel de parelcouscous over de borden. Verkruimel de witte kaas erboven. Garneer met de pompoenpitten en de basilicumcrème met oregano. Serveer de avocadodip ernaast.

Tip: Is niet iedereen liefhebber van koriander? Laat het dan achterwege of serveer apart zodat je de koriander zelf naar smaak kunt toevoegen.