Parelcouscoussalade met avocado en witte kaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Parelcouscoussalade met avocado en witte kaas

Parelcouscoussalade met avocado en witte kaas

met tomaat, limoen en koriander

De pompoenpit is de kampioen onder de zaden en noten door het hoge magnesiumgehalte. Dit mineraal is onder andere essentieel voor een gezonde bloeddruk.

Labels:
Familie
Veggie
Extra groente
Klimaatbewust
Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1.5 stuk(s)

Tomaat

75 gram

Parelcouscous

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Mosterd, Soja, Lupine)

2.5 gram

Verse koriander

10 gram

Pompoenpitten

(Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

25 gram

Veldsla

40 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Avocado

4 ml

Olijfolie met rozemarijn

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

¼ tl

Honing

1 el

Extra vierge olijfolie

¼ el

Olijfolie

½ tl

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)832 kcal
Energie (kJ)3481 kJ
Vetten51.1 g
waarvan verzadigd11.5 g
Koolhydraten64.8 g
waarvan suikers11.3 g
Vezels8.8 g
Eiwitten23.5 g
Zout2.8 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Rasp
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng 300 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de parelcouscous.
  • Verkruimel 1/2 bouillonblokje per persoon erboven.
  • Voeg de parelcouscous toe aan de pan met deksel. Kook, afgedekt, in 12 minuten gaar. Roer af en toe door, zodat de parelcouscous niet aan de pan blijft plakken. Giet daarna af.

 

Koken en poffen
2
  • Snipper ondertussen de ui zo fijn mogelijk. Snijd de tomaat en avocado in blokjes.
  • Snijd de verse koriander fijn.               
  • Verhit een koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart. 
Parelcouscous mengen
3
  • Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in dezelfde koekenpan en bak de ui 3 - 4 minuten.
  • Maak in een saladekom een vinaigrette van de extra vierge olijfolie, de witte balsamicoazijn, de honing en olijfolie met rozemarijn.
  • Meng de parelcouscous en de ui door de vinaigrette.

Weetje: Wist je dat pompoenpitten van alle noten en pitten het rijkst zijn aan magnesium en fosfor? Magnesium zorgt onder andere voor gezonde spieren en fosfor helpt bij sterke botten en tanden.

Serveren
4
  • Meng de tomaat, de avocado, de koriander en de veldsla door de parelcouscous (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de parelcouscous over de borden.
  • Verkruimel de witte kaas erboven.
  • Garneer met de pompoenpitten.

Tip: Is niet iedereen liefhebber van koriander? Laat het dan achterwege of serveer apart, zodat je de koriander zelf naar smaak kunt toevoegen.