De pompoenpit is de kampioen onder de zaden en noten door het hoge magnesiumgehalte. Dit mineraal is onder andere essentieel voor een gezonde bloeddruk.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Rode ui
1.5 stuk(s)
Tomaat
85 gram
Parelcouscous
4 ml
Olijfolie met citroenaroma
2.5 gram
Verse koriander
10 gram
Pompoenpitten
25 gram
Veldsla
40 gram
Witte kaas
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
½ stuk(s)
Avocado
1 el
Extra vierge olijfolie
½ stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
¼ el
Olijfolie
½ tl
Witte balsamicoazijn
¼ tl
Honing [of plantaardig alternatief]
naar smaak
Peper en zout
Breng 300 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de parelcouscous. Verkruimel er 1/2 bouillonblokje per persoon boven. Voeg de parelcouscous toe aan de pan met deksel. Kook in 12 minuten gaar en giet af.
Snipper ondertussen de kleine rode ui zo fijn mogelijk. Snijd de tomaat en avocado in blokjes. Snijd de verse koriander fijn. Verhit een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.
Maak een vinaigrette in een saladekom met de extra vierge olijfolie, de witte balsamicoazijn, de honing en de olijfolie met citroen. Verhit 1/4 el olijfolie in dezelfde koekenpan en bak de rode ui 3 - 4 minuten. Meng de parelcouscous en de rode ui door de vinaigrette.
Meng de tomaat, de avocado, de koriander en de veldsla door de parelcouscous. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de parelcouscous over de borden. Verkruimel de witte kaas erboven. Garneer met de pompoenpitten.
Tip: Is niet iedereen liefhebber van koriander? Laat het dan achterwege of serveer apart, zodat je de koriander zelf naar smaak kunt toevoegen.