Wist je dat de zoete aardappel meer bètacaroteen, oftewel pro-vitamine A, bevat dan de gewone aardappel? Deze stof zorgt voor de oranje kleur van de zoete aardappel. Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 270 g groenten en minder dan 700 calorieën.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Ui
125 gram
Champignons
75 gram
Zoete aardappel
75 gram
Parelcouscous
(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Mosterd, Soja, Lupine)
2.5 gram
Verse tijm
(Kan bevatten Selderij)
50 gram
Witte kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
10 gram
Pompoenpitten
½ stuk(s)
Wortel
½ el
Olijfolie
½ el
Witte balsamicoazijn
175 ml
Zoutarme groentebouillon
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de groentebouillon in een pan met deksel voor de parelcouscous. Snipper ondertussen de ui en snijd de wortel in kleine blokjes. Veeg de champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakken. Was of schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van ongeveer 1 1/2 cm.
Tip: Champignons zijn rijk aan het mineraal fosfor, dat samen met calcium zorgt voor stevige botten en tanden. Fosfor zit voornamelijk in vlees, vis en zuivel, maar ook in plantaardige ingrediënten zoals peulvruchten, volkoren granen en paddenstoelen.
Verdeel de ui, champignons, zoete-aardappelblokjes en wortel over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met de olijfolie en breng op smaak met ruim peper en zout. Bak 15 – 20 minuten in de oven. Schep halverwege om.
Voeg ondertussen de parelcouscous toe aan de pan met bouillon en kook de parelcouscous, afgedekt, in 12 – 14 minuten droog. Voeg eventueel extra water toe wanneer de parelcouscous te snel droog wordt. Roer daarna de korrels los en laat zonder deksel uitstomen.
Ris de blaadjes tijm van het takje en snijd heel fijn. Verhit een koekenpan zonder olie op hoog vuur en pof de pompoenpitten tot ze goudbruin beginnen te kleuren. Verkruimel ondertussen de witte kaas.
Meng in een kom de groenten uit de oven, de witte balsamicoazijn en het grootste deel van de tijm door de parelcouscous en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de witte kaas, de geroosterde pompoenpitten en de overige tijm.