Parelcouscous met zoete aardappel en witte kaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Parelcouscous met zoete aardappel en witte kaas

Parelcouscous met zoete aardappel en witte kaas

met champignons, pompoenpitten en tijm

Wist je dat de zoete aardappel meer bètacaroteen, oftewel pro-vitamine A, bevat dan de gewone aardappel? Deze stof zorgt voor de oranje kleur van de zoete aardappel. Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 270 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Familie
Extra groente
Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
Bereidingstijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Ui

125 gram

Champignons

75 gram

Zoete aardappel

75 gram

Parelcouscous

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Mosterd, Soja, Lupine)

2.5 gram

Verse tijm

(Kan bevatten Selderij)

50 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

10 gram

Pompoenpitten

½ stuk(s)

Wortel

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ el

Witte balsamicoazijn

175 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)684 kcal
Energie (kJ)2861 kJ
Vetten23 g
waarvan verzadigd9 g
Koolhydraten85 g
waarvan suikers19 g
Vezels12.1 g
Eiwitten27 g
Zout3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Keukenpapier
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Kom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de groentebouillon in een pan met deksel voor de parelcouscous. Snipper ondertussen de ui en snijd de wortel in kleine blokjes. Veeg de champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakken. Was of schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van ongeveer 1 1/2 cm.

Tip: Champignons zijn rijk aan het mineraal fosfor, dat samen met calcium zorgt voor stevige botten en tanden. Fosfor zit voornamelijk in vlees, vis en zuivel, maar ook in plantaardige ingrediënten zoals peulvruchten, volkoren granen en paddenstoelen.

Groenten in de oven
2

Verdeel de ui, champignons, zoete-aardappelblokjes en wortel over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met de olijfolie en breng op smaak met ruim peper en zout. Bak 15 – 20 minuten in de oven. Schep halverwege om.

Parelcouscous koken
3

Voeg ondertussen de parelcouscous toe aan de pan met bouillon en kook de parelcouscous, afgedekt, in 12 – 14 minuten droog. Voeg eventueel extra water toe wanneer de parelcouscous te snel droog wordt. Roer daarna de korrels los en laat zonder deksel uitstomen.

Smaakmakers bereiden
4

Ris de blaadjes tijm van het takje en snijd heel fijn. Verhit een koekenpan zonder olie op hoog vuur en pof de pompoenpitten tot ze goudbruin beginnen te kleuren. Verkruimel ondertussen de witte kaas.

Mengen
5

Meng in een kom de groenten uit de oven, de witte balsamicoazijn en het grootste deel van de tijm door de parelcouscous en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de witte kaas, de geroosterde pompoenpitten en de overige tijm.