Panna cotta met blauwe bessen coulis

Panna cotta met blauwe bessen coulis

en amandelschaafsel

Allergens:
Almonds

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

¼ piece

Lemon

25 g

Cane sugar

5000 g

Blueberries

5 g

Shaved almonds

(Contains Almonds May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)

¾ teaspoon

Ground cinnamon

Nutrition Values

Energy (kJ)11055 kJ
Calories2642 kcal
Fat2.9 g
Saturated Fat0.2 g
Carbohydrate552.2 g
Sugar550.8 g
Dietary Fiber121.2 g
Protein36.3 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Cooking Steps

1
  • Meng in een kleine kom de maizena en suiker goed door elkaar.
  • Doe het maizena mengsel en de slagroom in een sauspan.
  • Verwarm tot aan het kookpunt, blijf goed roeren. Zet het vuur uit wanneer het mengsel begint te koken.
  • Rasp de helft van de citroenschil boven de pan en roer goed door.
2
  • Giet het roommengsel in 4 vormpjes of glaasjes.
  • Laat de panna cotta minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.


3
  • Breng de bosbessen met suiker, kaneel en per persoon 25 ml water en 1 tl citroensap aan de kook.
  • Laat de coulis 3-6 minuten pruttelen, laat afkoelen en bewaar tot serveren.
  • Rooster ondertussen op middelhoog vuur het amandelschaafsel in een koekenpan zonder olie. Blijf 2-3 minuten, of tot wanneer de amandelen bruin kleuren, goed roeren zodat deze niet verbranden.
4
  • Verdeel de coulis over de glaasjes panna cotta.
  • Garneer met het geroosterde amandelschaafsel.