Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Sjalot
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Courgette
125 gram
Rode cherrytomaten
¼ takje(s)
Verse rozemarijn
85 gram
Orzo
5 gram
Amandelschaafsel
(Bevat Amandelnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)
120 gram
Rundergehakt
20 gram
Geraspte gruyère DOP
1 tl
[Plantaardige] roomboter
naar smaak
Peper en zout
175 ml
Zoutarme groentebouillon
½ el
Olijfolie
Bereid de bouillon. Snipper de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de courgette in halve maantjes en halveer de cherrytomaten. Ris de blaadjes van de takjes rozemarijn en snijd fijn.
Tip: Wist je dat je met dit gerecht ruim 300 g groente eet en ruim een kwart van de ADH calcium binnenkrijgt?
Verhit de roomboter in een pan met deksel en fruit de sjalot 2 minuten op middellaag vuur. Weeg de orzo af, voeg toe en bak al roerend 1 minuut. Voeg de bouillon toe en kook de orzo, afgedekt, 8 – 10 minuten. Roer goed over de bodem van de pan om aanbranden te voorkomen. Voeg extra water toe als de orzo te droog wordt.
Verhit ondertussen een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster het amandelschaafsel met de helft van de rozemarijn goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
Verhit de olijfolie in dezelfde koekenpan en bak de knoflook en het rundergehakt in 3 minuten los op middelhoog vuur. Voeg de courgette en de overige rozemarijn toe en bak 6-8 minuten mee. Voeg halverwege de cherrytomaten toe (zie TIP).
Tip: Geen haast? Rooster de tomaten met een beetje olie, peper & zout 15 minuten in de oven op 200 graden. Verdeel de tomaten bij het serveren over de orzo.
Meng het gehakt, de groenten en de helft van de geraspte gruyère door de orzo (zie TIP). Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Gruyère is een relatief pittige kaas. Is niet iedereen hier liefhebber van? Voeg de gruyère dan niet toe aan de orzo, maar laat de liefhebbers het gerecht er naar smaak mee garneren.
Verdeel de orzo over de borden. Garneer met het rozemarijn-amandelschaafsel en overige geraspte gruyère.