topBanner
Orzo met courgette en cherrytomaten

Orzo met courgette en cherrytomaten

met rundergehakt als extra

Vlees als extra
Lees meer

.

Allergenen :Glutenbevattende granenNotenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Sjalot

2 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Courgette

250 gram

Rode cherrytomaten

½ bosje(s)

Verse rozemarijn

170 gram

Orzo

(BevatGlutenbevattende granen)

10 gram

Amandelschaafsel

(BevatNoten)

240 gram

Rundergehakt

40 gram

Geraspte gruyère

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 tl

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

350 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3973 kJ
Energie (kcal)950 kcal
Vetten42.0 g
waarvan verzadigd16.9 g
Koolhydraten79 g
waarvan suikers18.9 g
Vezels8 g
Eiwitten57 g
Zout2.6 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Bereid de bouillon. Snipper de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de courgette in halve maantjes en halveer de cherrytomaten. Ris de blaadjes van de takjes rozemarijn en snijd fijn.

2

Verhit de roomboter in een pan met deksel en fruit de sjalot 2 minuten op middellaag vuur. Weeg de orzo af, voeg toe en bak al roerend 1 minuut. Voeg de bouillon toe en kook de orzo, afgedekt, 8 – 10 minuten. Roer goed over de bodem van de pan om aanbranden te voorkomen. Voeg extra water toe als de orzo te droog wordt.

3

Verhit ondertussen een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster het amandelschaafsel met de helft van de rozemarijn goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

4

Verhit de olijfolie in dezelfde koekenpan en bak de knoflook en het rundergehakt in 3 minuten los op middelhoog vuur. Voeg de courgette en de overige rozemarijn toe en bak 6-8 minuten mee. Voeg halverwege de cherrytomaten toe (zie TIP).

5

Meng het gehakt, de groenten en de helft van de geraspte gruyère door de orzo (zie TIP). Breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de orzo over de borden. Garneer met het rozemarijn-amandelschaafsel en overige geraspte gruyère.