BestellenCadeaubon
Ovenschotel met rundergehakt en spinaziepuree
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ovenschotel met rundergehakt en spinaziepuree

Ovenschotel met rundergehakt en spinaziepuree

met basilicum en Siciliaanse kruiden

Dit gerecht zit bomvol smaken uit de Italiaanse keuken! Het gehakt is op smaak gebracht met Italiaanse kruiden en hier voeg je zelf nog Siciliaanse kruiden aan toe.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Familie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Aardappelen

100 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

100 gram

Rundergehakt met Italiaanse kruiden

(Kan bevatten Selderij, Soja, Gluten, Eieren, Mosterd)

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

200 gram

Passata

25 gram

Geraspte belegen kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

5 gram

Vers basilicum

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

[Zoutarm] groentebouillonblokje

1 tl

Suiker

¼ el

[Plantaardige] roomboter

½ tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2851 kJ
Energie (kcal)681 kcal
Vetten27.9 g
waarvan verzadigd14.2 g
Koolhydraten68 g
waarvan suikers18 g
Vezels13.5 g
Eiwitten36.5 g
Zout3.7 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan
Aardappelstamper

Instructies

Aardappelen koken
1

Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Breng in een pan met deksel ruim water aan de kook voor de aardappelen. Voeg de aardappelen en 1/2 bouillonblokje per persoon toe en kook, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Kook de spinazie de laatste 2 minuten afgedekt mee. Giet af, bewaar wat van het kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

Weetje: Spinazie bevat veel voedingsstoffen, waaronder ijzer. IJzer is essentieel voor het vervoeren van zuurstof in ons lichaam, wat bijdraagt aan een energiek gevoel.

Vlees bakken
2

Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Verhit 1/4 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, ui, het gehakt en de Siciliaanse kruiden toe en bak het gehakt in 3 minuten los.

Saus maken
3

Voeg de passata en 1 tl suiker per persoon toe aan de hapjespan met gehakt. Roer goed door en laat 10 - 12 minuten pruttelen (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout. Verwarm ondertussen de oven voor op 220 graden.

Tip: Vind je de saus te dun? Laat hem dan nog een beetje langer inkoken.

Spinaziepuree maken
4

Snijd het basilicum in reepjes. Stamp de aardappelen en spinazie met een aardappelstamper tot een fijne puree. Voeg 1/2 tl mosterd per persoon, het basilicum en een klein beetje van het kookvocht van de aardappelen toe om het smeuïger te maken. Breng op smaak met peper en zout.

Samenstellen
5

Verdeel het gehakt-tomatenmengsel over de bodem van de ovenschaal. Bedek het gehakt met met de spinaziepuree. Bestrooi met de geraspte belegen kaas en bak de gehaktschotel 5 – 10 minuten hoog in de oven, of tot hij goudbruin is (zie Tip).

Tip: Let jij op je zoutinname? Garneer de maaltijd met de helft van de kaas. De overige kaas kan lekker in een lunchsalade de volgende dag, of garneer je belegde boterham ermee.

Serveren
6

Verdeel de gehaktschotel over de borden.