Ovenschotel met rundergehakt en spinaziepuree
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ovenschotel met rundergehakt en spinaziepuree

Ovenschotel met rundergehakt en spinaziepuree

met tomaat en Siciliaanse kruiden

Dit gerecht zit bomvol smaken uit de Italiaanse keuken! Het gehakt is op smaak gebracht met Italiaanse kruiden en hier voeg je zelf nog Siciliaane kruiden aan toe. Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 270 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:
Caloriebewust
Familie
Extra groente
Familie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

100 gram

Spinazie

100 gram

Rundergehakt met Italiaanse kruiden

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

½ pak(ken)

Tomatenblokjes met knoflook en ui

1 snufje

Nootmuskaat

25 gram

Geraspte belegen kaas

Zelf toevoegen

1 tl

Suiker

¼ el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)668 kcal
Energie (kJ)2793 kJ
Vetten28 g
waarvan verzadigd14 g
Koolhydraten54 g
waarvan suikers17 g
Vezels8.6 g
Eiwitten45 g
Zout4 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan
Ovenschaal
Aardappelstamper

Instructies

Aardappelen koken
1

Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Zet de aardappelen onder water in een pan met deksel en kook, afgedekt, in 12 -15 minuten gaar. Kook de spinazie de laatste 2 minuten mee. Giet af, bewaar wat van het kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

Tip: Spinazie bevat veel voedingsstoffen, waaronder ijzer. IJzer is essentieel voor het vervoeren van zuurstof in ons lichaam, wat bijdraagt aan een energiek gevoel.

Vlees bakken
2

Verhit 1/4 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Voeg het gehakt en de Siciliaanse kruiden toe en bak het gehakt in 3 minuten los.

Tomaten toevoegen
3

Voeg de tomatenblokjes en 1 tl suiker per persoon toe aan de hapjespan met gehakt. Roer goed door en laat 8 - 10 minuten pruttelen. Breng op smaak met peper en zout. Verwarm ondertussen de oven op 220 graden.

Spinaziepuree maken
4

Stamp de aardappelen en spinazie met een aardappelstamper tot een fijne puree. Voeg een klein beetje van het kookvocht van de aardappelen toe om het smeuiger te maken. Voeg 1 mespuntje nootmuskaat per persoon toe en meng goed door. Breng op smaak met peper en zout.

Samenstellen
5

Verdeel het gehakt-tomatenmengsel over de bodem van de ovenschaal. Bedek het gehakt met met de spinaziepuree. Bestrooi met de geraspte belegen kaas en bak de gehaktschotel 5 – 10 minuten hoog in de oven, of tot hij goudbruin is.

Tip: Let jij op je zoutinname? Garneer de maaltijd met de helft van de kaas. De overige kaas kan lekker in een lunchsalade de volgende dag, of garneer je belegde boterham ermee.

Serveren
6

Verdeel de gehaktschotel over de borden.