Dit gerecht zit bomvol smaken uit de Italiaanse keuken! Het gehakt is op smaak gebracht met Italiaanse kruiden en hier voeg je zelf nog Siciliaane kruiden aan toe. Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 270 g groenten en minder dan 700 calorieën.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
200 gram
Aardappelen
100 gram
Spinazie
100 gram
Rundergehakt met Italiaanse kruiden
½ zakje(s)
Siciliaanse kruidenmix
½ pak(ken)
Tomatenblokjes met knoflook en ui
1 snufje
Nootmuskaat
25 gram
Geraspte belegen kaas
1 tl
Suiker
¼ el
[Plantaardige] roomboter
naar smaak
Peper en zout
Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Zet de aardappelen onder water in een pan met deksel en kook, afgedekt, in 12 -15 minuten gaar. Kook de spinazie de laatste 2 minuten mee. Giet af, bewaar wat van het kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.
Tip: Spinazie bevat veel voedingsstoffen, waaronder ijzer. IJzer is essentieel voor het vervoeren van zuurstof in ons lichaam, wat bijdraagt aan een energiek gevoel.
Verhit 1/4 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Voeg het gehakt en de Siciliaanse kruiden toe en bak het gehakt in 3 minuten los.
Voeg de tomatenblokjes en 1 tl suiker per persoon toe aan de hapjespan met gehakt. Roer goed door en laat 8 - 10 minuten pruttelen. Breng op smaak met peper en zout. Verwarm ondertussen de oven op 220 graden.
Stamp de aardappelen en spinazie met een aardappelstamper tot een fijne puree. Voeg een klein beetje van het kookvocht van de aardappelen toe om het smeuiger te maken. Voeg 1 mespuntje nootmuskaat per persoon toe en meng goed door. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel het gehakt-tomatenmengsel over de bodem van de ovenschaal. Bedek het gehakt met met de spinaziepuree. Bestrooi met de geraspte belegen kaas en bak de gehaktschotel 5 – 10 minuten hoog in de oven, of tot hij goudbruin is.
Tip: Let jij op je zoutinname? Garneer de maaltijd met de helft van de kaas. De overige kaas kan lekker in een lunchsalade de volgende dag, of garneer je belegde boterham ermee.
Verdeel de gehaktschotel over de borden.