HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconRoti Met Kruidige Vegetarische Reepjes
topBanner
Roti met kruidige vegetarische reepjes

Roti met kruidige vegetarische reepjes

Eiwitrijke vegetarische reepjes van lupine in een kruidige stoof met veel groenten

Lees meer
Allergenen :SelderijMosterdGlutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Ui

2 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Rode peper

200 gram

Aardappelen

1 stuk(s)

vegetarische reepjes

4 tl

Kerriepoeder

(BevatSelderij, Mosterd)

400 gram

Snijbonen

1 stuk(s)

Tomaat

100 gram

Spinazie

(Kan bevattenSelderij)

2 stuk(s)

Roti

(BevatGlutenbevattende granen)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kJ)2510.4 kJ
Energie (kcal)600 kcal
Vetten15.0 g
waarvan verzadigd2.0 g
Koolhydraten69 g
waarvan suikers0.0 g
Vezels18 g
Eiwitten31 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Was de aardappelen (doré) grondig en snijd in blokjes van 2 cm.

2

Verhit de helft van de zonnebloemolie in een grote wok of hapjespan met deksel en bak de vegetarische reepjes 3 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart.

3

Verhit de overige zonnebloemolie in dezelfde wok of hapjespan op laag vuur en fruit de ui, knoflook en rode peper 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de aardappelen en currykruiden toe en bak 1 minuut. Voeg 100 ml water per persoon toe, breng goed op smaak met peper en zout en kook, afgedekt, 15 minuten op middelmatig vuur.

4

Dop ondertussen de snijbonen alleen bij de steelaanzet en snijd in stukken van 2 cm. Snijd de tomaat in blokjes. Voeg de snijbonen en tomaat direct toe aan de aardappelen en kook deze de resterende tijd mee. Voeg in de laatste 5 minuten de spinazie toe en breng verder op smaak met peper en zout.

5

Verwarm vlak voor het opdienen de roti een paar seconden aan elke kant in een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur.

6

Verdeel het gerecht over de borden en verdeel de vegetarische reepjes hierover. Serveer met de roti.