.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Knoflookteen
¼ takje(s)
Verse rozemarijn
75 gram
Orzo
5 gram
Amandelschaafsel
¼ zakje(s)
Italiaanse kruiden
25 gram
Geraspte belegen geitenkaas
200 gram
Roerbakmix Provençaals
175 ml
Zoutarme groentebouillon
½ el
Olijfolie
½ el
[Plantaardige] roomboter
naar smaak
Peper en zout
Bereid de bouillon. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de courgette in halve maantjes en halveer de tomaten. Ris de blaadjes van de rozemarijntakjes en snijd fijn.
Weetje: Wist je dat je met dit gerecht door de geraspte kaas, amandelen en grote hoeveelheid groenten ruim een kwart van de ADH calcium binnenkrijgt?
Verhit de roomboter in een pan met deksel op middellaag vuur en fruit de ui 2 minuten. Voeg de orzo toe en bak al roerend 1 minuut. Voeg de bouillon toe en kook de orzo, afgedekt, 8 - 10 minuten. Roer goed over de bodem van de pan om aanbranden te voorkomen. Voeg extra water toe als de orzo te droog wordt.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster het amandelschaafsel met de helft van de rozemarijn goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
Meng de Italiaanse kruiden, de groenten en de helft van de geraspte gruyère door de orzo. Breng op smaak met peper en zout.