Orzo met spinazie en cherrytomaten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Orzo met spinazie en cherrytomaten

Orzo met spinazie en cherrytomaten

met geroosterd amandelschaafsel en grana padano

Zowel Italiaanse smaken als kleuren in dit gerecht! Rode cherrytomaten, groene spinazie en witte orzo vormen de kleuren van de Italiaanse vlag.

Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Extra groente
Allergenen :
Gluten
Tarwe
Amandelnoten
Eieren
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Kleine rode ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

125 gram

Rode cherrytomaten

85 gram

Orzo

(Bevat Gluten, Tarwe Kan bevatten Soja, Lupine, Mosterd, Eieren)

15 gram

Amandelschaafsel

(Bevat Amandelnoten Kan bevatten Pinda's, Sesamzaad, Noten)

1 tl

Paprikapoeder

100 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

25 gram

Grana padano-vlokken

(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

175 ml

Groentebouillon

1 el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2932 kJ
Energie (kcal)701 kcal
Vetten31 g
waarvan verzadigd14 g
Koolhydraten73 g
waarvan suikers10 g
Vezels8 g
Eiwitten27 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Wok of hapjespan

Instructies

Snijden
1

Bereid de bouillon. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de rode cherrytomaten.

Orzo koken
2

Verhit de helft van de roomboter in een pan met deksel en fruit de ui en de knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de orzo toe en roerbak 1 minuut. Schenk de bouillon over de orzo en kook, afgedekt, in 10 – 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel meer water toe als de orzo te droog wordt.

Cherrytomaten bakken
3

Verhit ondertussen een wok of hapjespan zonder bakvet op middelmatig vuur. Rooster het amandelschaafsel tot het begint te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart. Smelt de overige roomboter in dezelfde pan en bak de cherrytomaten met het paprikapoeder 3 minuten op middelhoog vuur.

Spinazie bakken
4

Scheur de spinazie boven de pan in delen klein en laat al roerend slinken. Breng op smaak met peper en zout en bak 3 minuten op middelhoog vuur.

Mengen
5

Voeg de helft van de grana padano toe aan de orzo en laat al roerend smelten. Voeg de orzo toe aan de groenten en verhit nog 1 minuut.

Serveren
6

Verdeel de orzo over de borden en garneer met het amandelschaafsel en de overige grana padano.