Skip to main content
Oosterse noedels met shiitake en geraspte kokos
Oosterse noedels met shiitake en geraspte kokos

Oosterse noedels met shiitake en geraspte kokos

Een vegetarisch gerecht uit de Aziatische keuken

3.6
(1,4K)

Shiitake is een paddenstoel die oorspronkelijk uit Japan komt, maar die van ons komt gewoon van onze kweker uit Nederland. Je combineert deze smaakvolle paddenstoel met kardemom. Kardemom smaakt naar bergamot en citroen. Het wordt in de keuken vaak gebruikt voor het op smaak brengen van curry´s, koek én gebak.

Labels:
Pittig
Veggie
Allergenen:
Selderij
Gluten
Soja
Ei
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

¼ stuk(s)

Verse gember

¼ stuk(s)

Rode peper

75 gram

Shiitake

(Bevat: Selderij)

150 gram

Paksoi

100 gram

Verse udonnoedels

(Bevat: Gluten)

1 tl

Gemalen kardemom

1.5 stuk(s)

Sojasaus

(Bevat: Gluten, Soja)

10 gram

Kokosrasp

(Kan bevatten: Sesamzaad, Pinda's, Noten)

1 stuk(s)

Ei

(Bevat: Ei)

Zelf toevoegen

½ el

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1 tl

Bruine suiker

1 tl

Wittewijnazijn

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)607 kcal
Energie (kJ)2540 kJ
Vetten21 g
waarvan verzadigd9 g
Koolhydraten87 g
Vezels7 g
Eiwitten10 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan
Wok
Koekenpan

Instructies

Snijd de shiitake in plakken.
1

Schil de gember, verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd beide fijn. Snijd de shiitake in plakken. Snijd het witte deel en de groene bladeren van de paksoi klein en bewaar apart.

2

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de udonnoedels. Kook hierin de udonnoedels, afgedekt, 3 – 4 minuten. Giet daarna af en spoel af onder koud water.

Voeg de sojasaus toe.
3

Verhit ondertussen de roomboter in een wok of hapjespan en roerbak de gember, rode peper en kardemon 2 minuten op laag vuur. Voeg de shiitake en het witte deel van de paksoi toe en roerbak 4 minuten op middelhoog vuur. Voeg halverwege de sojasaus, bruine suiker en witte wijnazijn toe.

Bak 1 spiegelei per persoon.
4

Verhit ondertussen de olijfolie in een koekenpan op middelmatig vuur en bak 1 spiegelei per persoon.

5

Voeg de noedels, het grootste deel van de kokosrasp en de groene bladeren van de paksoi toe en verhit nog 1 minuut op hoog vuur.

Garneer met de kokosrasp.
6

Verdeel de noedels over de borden. Garneer met de achtergehouden kokosrasp en serveer met het spiegelei.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders