HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconOosters Gemarineerde Zalmfilet
topBanner
Oosters gemarineerde zalmfilet

Oosters gemarineerde zalmfilet

met geroosterde broccoli en bruine snelkookrijst

Lees meer

Naast het neusje heb je ook het huidje van de zalm. Dat hebben we bewust laten zitten, omdat het zorgt voor extra smaak en gezonde omega 3-vetzuren bevat.

Allergenen :Glutenbevattende granenSojaVis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

500 gram

Broccoli

2 stuk(s)

Knoflookteen

4 cm

Verse gember

1 stuk(s)

Rode peper

40 ml

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

2 stuk(s)

Zalmfilet met huid

(BevatVis)

170 gram

Bruine snelkookrijst

Zelf toevoegen

3 tl

Bruine suiker

3.5 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3552 kJ
Energie (kcal)849 kcal
Vetten41.0 g
waarvan verzadigd6.0 g
Koolhydraten76 g
waarvan suikers8.0 g
Vezels11 g
Eiwitten34 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Kom
Rasp
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en breng ruim water met een snufje zout aan de kook in een pan met deksel voor de broccoli. Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de steel in blokjes. Kook de broccoli, afgedekt, in 5 - 7 minuten gaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

2

Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Schil de gember en rasp of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Meng in een kom de rode peper, bruine suiker, sojasaus, gember en de helft van de olijfolie. Leg de zalm in de kom, zet in de koelkast en laat minimaal 10 minuten marineren. Schep af en toe om.

3

Meng ondertussen in een andere kom de overige olijfolie, de knoflook en de broccoli. Breng op smaak met peper en zout en verdeel de broccoli over een bakplaat met bakpapier. Bak de broccoli in 15 – 20 minuten beetgaar in de oven. De topjes van de broccoli mogen donker kleuren - dit geeft een nootachtige smaak. Schep halverwege om.

4

Breng ondertussen ruim water aan de kook in de pan met deksel van de broccoli voor de rijst. Kook de rijst, afgedekt, in 10 - 12 minuten gaar. Giet af indien nodig en laat zonder deksel uitstomen.

5

Verhit ondertussen een koekenpan op middelhoog vuur en haal de zalm uit de marinade. Bak de zalm 2 – 3 minuten op de huid en 1 – 2 minuten op de andere zijde. Haal de zalm uit de pan en schenk de achtergebleven marinade in de koekenpan. Voeg ½ el water per persoon toe en verhit 2 minuten.

6

Verdeel de rijst over de borden. Leg de broccoli eromheen en de zalm bovenop de rijst. Giet de saus uit de koekenpan over de zalm en de rijst.