Skip to main content
Havermoutkoekjes met crunchy pecannoten

Havermoutkoekjes met crunchy pecannoten

om te delen | met chocolate chips en banaan

.

Labels:
Recept
Allergenen:
Haver
Gluten
Ei
Tarwe
Soja
Noten
Pecannoten
Cashewnoten
Macadamianoten
Gluten
Pecannoten
Pinda's
Paranoten
Sesamzaad
Pistachenoten
Noten
Tarwe
Rogge
Hazelnoten
Amandelnoten
Gerst
Walnoten
Kan sporen van allergenen bevatten
Lupine
Melk (inclusief lactose)
Soja
Ei

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd
oventijd
NiveauMakkelijk
/ Voor 2 personen

140 gram

Havermout

(Bevat: Cashewnoten, Macadamianoten, Gluten, Pecannoten, Pinda's, Paranoten, Sesamzaad, Pistachenoten, Noten, Tarwe, Rogge, Hazelnoten, Amandelnoten, Gerst, Walnoten, Kan sporen van allergenen bevatten, Haver, Gluten)

1 stuk(s)

Ei

(Bevat: Ei)

8 gram

Bakpoeder

(Bevat: Lupine, Melk (inclusief lactose), Soja, Ei, Gluten, Kan sporen van allergenen bevatten, Gluten, Tarwe)

3 tl

Gemalen kaneel

75 gram

Chocoladedruppels

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Gluten, Pinda's, Noten, Sesamzaad, Kan sporen van allergenen bevatten, Soja)

2 stuk(s)

Banaan

40 gram

Pecanstukjes

(Bevat: Noten, Pecannoten)

Zelf toevoegen

2 el

Honing [of plantaardig alternatief]

¼ tl

Zout

Energie (kJ)3477 kJ
Energie (kcal)831 kcal
Vetten36.5 g
waarvan verzadigd11.2 g
Koolhydraten100.7 g
waarvan suikers52 g
Vezels13.2 g
Eiwitten18.1 g
Zout2.3 g
Potassium82 mg
Calcium14 mg
Iron0.5 mg
Grote kom
Bakplaat met bakpapier

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Pel de banaan en prak fijn in een grote kom.
  • Voeg het ei, de havermout, het bakpoeder, de kaneel, de honing en het zout toe aan de kom. Meng goed.
  • Roer de chocoladedruppels erdoor.
2
  • Draai het mengsel tot balletjes. Druk de koekjes zachtjes plat en leg in rijen op een bakplaat met bakpapier.
  • Leg de rijen om en om op de bakplaat, zodat er voldoende ruimte tussen de koekjes is.
  • Verdeel de fijngehakte pecannoten over de koekjes.
3
  • Bak de havermoutkoekjes 14 - 16 minuten in de oven. Ze horen nog zacht te zijn wanneer ze uit de oven komen.
  • Laat minimaal 30 minuten afkoelen op de bakplaat. Bewaar de koekjes in een luchtdicht koekblik (zie Tip).

Tip: Zijn de koekjes de volgende dag zacht geworden? Bak ze dan 5 minuten in een voorverwarmde oven op 160 graden, zodat ze weer lekker knapperig worden.

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders