Wist je dat garam masala letterlijk pittig kruidenmengsel betekent in het Hindoestaans?
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
100 gram
Varkenshaaspuntjes
10 ml
Sojasaus
(Bevat: Soja, Tarwe)
⅓ zakje(s)
Garam masala
1 cm
Verse gember
¼ stuk(s)
Rode peper
½ stuk(s)
Rode ui
¼ stuk(s)
Limoen
1 stuk(s)
Mini-romaine sla
100 gram
Mie noedels
(Bevat: Tarwe)
1.5 el
[Zoutarme] ketjap manis
1 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
½ el
Zonnebloemolie
Snijd de varkenshaaspuntjes in gelijke stukken en meng in een kom met de ketjap, olijfolie, sojasaus en 1 tl garam masala per persoon. Laat minimaal 15 minuten marineren. Breng ondertussen een pan met ruim water aan de kook voor de noedels.
Tip: Marineren zorgt ervoor dat het vlees mals wordt. Heb je de tijd, marineer het vlees dan langer, of zelfs al de avond van tevoren!
Schil de gember en rasp of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snipper de rode ui en snijd de limoen in parten. Snijd de mini-romaine fijn.
Tip:
Kook de noedels in 2 - 3 minuten gaar. Giet af en spoel onder koud water zodat de noedels niet verder garen en niet aan elkaar gaan plakken. Het is niet erg dat de noedels afkoelen. Verhit de zonnebloemolie in een hapjespan op middelmatig vuur en fruit de ui, rode peper en gember 3 – 4 minuten. Voeg de romaine toe en roerbak tot deze begint te slinken. Breng op smaak met zout en peper.
Tip: Let op, de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig, of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.
Verhit ondertussen een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur. Bak de varkenshaaspuntjes met marinade 3 – 4 minuten. Haal de varkenshaaspuntjes uit de pan en bewaar apart. Blus de marinade af met 50 ml heet water per persoon en kook nog 1 minuut.
Schep de noedels door de hapjespan met romaine, verwarm kort en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de noedels over de borden, schep de varkenshaaspuntjes erop en schenk de marinade-saus erover. Knijp er een partje limoen boven uit.