Skip to main content
Platbroodpizza met kip en puntpaprika
Platbroodpizza met kip en puntpaprika

Platbroodpizza met kip en puntpaprika

met rucolasalade met basilicum-balsamicodressing

3.9
(910)

In this recipe, you use naan bread as the base for your pizza. As the naan bread is already cooked, it only needs to go into the oven for a short while. That'll save you time!

Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd15 minuten
oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Libanees platbrood

(Bevat: Tarwe)

100 gram

Passata

1 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Ui

25 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

100 gram

Kippendijreepjes met mediterrane kruiden

20 gram

Rucola

10 ml

Basilicumcrème

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 el

Zwarte balsamicoazijn

½ tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3546 kJ
Energie (kcal)848 kcal
Vetten33.9 g
waarvan verzadigd10.3 g
Koolhydraten93.3 g
waarvan suikers17.1 g
Vezels7.2 g
Eiwitten38.3 g
Zout2.2 g
Potassium210.1 mg
Calcium18 mg
Iron0.3 mg

Benodigdheden

Koekenpan
Bakplaat met bakpapier
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de ui in halve ringen en de paprika in reepjes.
  • Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kip 5 - 7 minuten, of tot deze gaar is.
Saus maken
2
  • Leg het platbrood op een met bakplaat met bakpapier en bak 2 - 3 minuten in de oven.
  • Verhit de overige olijfolie in een andere koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak de ui en paprika 3 - 4 minuten.
  • Voeg de passata, Italiaanse kruiden en suiker toe en laat 1 - 2 minuten sudderen. Breng op smaak met peper en zout.
Pizza's afmaken
3
  • Verdeel het passatamengsel over het platbrood.
  • Beleg met de kip en strooi de geraspte kaas erover.
  • Bak de platbroodpizza's 4 - 5 minuten in de oven, of tot de kaas gesmolten is.
Serveren
4
  • Meng in een saladekom de balsamicoazijn met de basilicumcrème.
  • Snijd de tomaat in partjes en voeg toe aan de saladekom. Voeg de rucola toe en meng goed met de dressing. Breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer de pizza met de salade ernaast.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders