Vandaag bereid je een gezonde variant op de pizza. De ingrediënten op het naanbrood smelten heerlijk samen in de oven en het gerecht staat zo op tafel! Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Aubergine
½ stuk(s)
Paprika
1 stuk(s)
Knoflookteen
⅓ bol(len)
Mozzarella
(Bevat Melk (inclusief lactose))
50 gram
Passata
¼ zakje(s)
Italiaanse kruiden
1 stuk(s)
Naanbrood
5 gram
Vers basilicum
20 gram
Rucola
7.5 ml
Basilicumcrème
½ stuk(s)
Tomaat
4 ml
Italiaanse kruidenolie
naar smaak
Peper en zout
½ el
Olijfolie
1 tl
Witte balsamicoazijn
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de aubergine in dunne plakken. Snijd de paprika in dunne reepjes. Pers de knoflook of snijd fijn.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bestrooi de aubergineplakken met zout en bak ze 3 - 4 minuten per kant. Scheur ondertussen de mozzarella in grove stukken en laat uitlekken in een vergiet.
Meng in een kom 50 g passata per persoon met de Italiaanse kruiden en de knoflook. Leg de naanbroden op een bakplaat met bakpapier en bestrijk elk naanbrood met 2 el van het passatamengsel. Beleg de naanbroden met de aubergineplakken, de paprika en de mozzarella. Breng op smaak met peper en zout. Bak de naanpizza 8 – 10 minuten in de oven.
Tip: Heb je meer groenten dan op de naanpizza passen? Snijd deze dan klein en voeg ze in de volgende stap toe aan de salade.
Snijd het basilicum in reepjes. Snijd de tomaat in partjes. Meng in een saladekom per persoon: 1 tl witte balsamicoazijn en 1/4 el Italiaanse kruidenolie. Voeg de rucola, tomaat en de helft van het basilicum toe en meng goed. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de rest van het basilicum over de naanpizza en besprenkel met de basilicumcrème. Serveer de naanpizza samen met de salade.
Tip: Wist je dat 20 gram rucola al meer ijzer, calcium en vitamine A bevat dan 100 gram van de meeste andere groenten?