BestellenCadeaubon
Naanpizza met buffelmozzarella
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Naanpizza met buffelmozzarella

Naanpizza met buffelmozzarella

Met aubergine, paprika en vers basilicum

QUICK & EASY

Deze verrassende pizza staat zo op tafel doordat je naanbrood gebruikt als pizzabodem. Naanbrood is een platbrood dat wordt gegeten van het Midden-Oosten tot Centraal-Azië, maar het is bij velen vooral bekend uit de Indiase keuken. Het geeft de pizza extra veel smaak en ingrediënten uit de Italiaanse keuken maken het helemaal af.

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Tarwe
Gluten
Selderij

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Aubergine

½ stuk(s)

Gele paprika

½ stuk(s)

Knoflookteen

⅓ stuk(s)

Buffelmozzarella

(Bevat Melk (inclusief lactose))

¼ pak(ken)

Passata

1 tl

Gedroogde oregano

1 stuk(s)

Naanbrood

(Bevat Melk (inclusief lactose), Tarwe, Gluten)

5 gram

Vers basilicum

(Bevat Selderij)

½ stuk(s)

Tomaat

20 gram

Rucola

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

1 tl

Witte balsamicoazijn

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2657 kJ
Energie (kcal)635 kcal
Vetten27 g
waarvan verzadigd8.1 g
Koolhydraten71 g
waarvan suikers15.5 g
Vezels13 g
Eiwitten21 g
Zout1.2 g

Benodigdheden

Snijplank
Oven
Dunschiller
Koekenpan
Bakpapier
Bakplaat
Kom
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

• Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de aubergine in dunne plakken.  • Snijd de paprika in dunne reepjes. • Pers de knoflook of snijd fijn.

Aubergine bakken
2

• Verhit 1/2 olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.  • Bak de plakken aubergine 3 - 4 minuten.  • Scheur ondertussen de buffelmozzarella in grove stukken.

Pizza beleggen en bakken
3

• Meng in een kom de passata met de knoflook en 1 tl oregano per persoon. • Leg de naanbroden op een bakplaat met bakpapier en verdeel de passata over de naanbroden. • Beleg de naanbroden met de plakken aubergine, paprika en de buffelmozzarella. Breng op smaak met peper en zout. Bak de naanpizza 8 - 10 minuten in de oven

Salade maken en serveren
4

• Ris ondertussen het basilicum van de takjes en snijd de basilicumblaadjes in reepjes. • Snijd de tomaat in partjes. Maak in een saladekom een dressing van de witte balsamicoazijn en extra vierge olijfolie. • Voeg de rucola, tomaat en helft van het basilicum hier aan toe en meng goed door. Breng op smaak met peper en zout • Verdeel de rest van het basilicum over de naanpizza. • Serveer de naanpizza samen met de salade.