HelloFresh
topBanner
Naanpizza met buffelmozzarella

Naanpizza met buffelmozzarella

Met aubergine, paprika en vers basilicum

QUICK & EASY
Lees meer

Deze verrassende pizza staat zo op tafel doordat je naanbrood gebruikt als pizzabodem. Naanbrood is een platbrood dat wordt gegeten van het Midden-Oosten tot Centraal-Azië, maar het is bij velen vooral bekend uit de Indiase keuken. Het geeft de pizza extra veel smaak en ingrediënten uit de Italiaanse keuken maken het helemaal af.

Labels:BalansQuick & easyVeggie
Allergenen :Melk (inclusief lactose)Glutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 1
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

1 stuks

Aubergine

1 stuks

Gele paprika

1 stuks

Knoflookteen

⅔ stuks

Buffelmozzarella

(BevatMelk (inclusief lactose))

½ pak

Passata

2 tl

Gedroogde oregano

2 stuks

Naanbrood

(BevatMelk (inclusief lactose), Glutenbevattende granen)

10 g

Vers basilicum

(Kan sporen van allergenen bevatten)

1 stuks

Tomaat

40 g

Rucola

(Kan sporen van allergenen bevatten)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

2 tl

Witte balsamicoazijn

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)2657 kJ
Energie (kcal)635 kcal
Vetten27.0 g
waarvan verzadigd8.1 g
Koolhydraten71 g
waarvan suikers15.5 g
Vezels13 g
Eiwitten21 g
Zout1.2 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Snijplank
Oven
Dunschiller
Koekenpan
Bakpapier
Bakplaat
Kom
Saladekom
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

• Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de aubergine in dunne plakken.  • Snijd de paprika in dunne reepjes. • Pers de knoflook of snijd fijn.

2

• Verhit 1/2 olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.  • Bak de plakken aubergine 3 - 4 minuten.  • Scheur ondertussen de buffelmozzarella in grove stukken.

3

• Meng in een kom de passata met de knoflook en 1 tl oregano per persoon. • Leg de naanbroden op een bakplaat met bakpapier en verdeel de passata over de naanbroden. • Beleg de naanbroden met de plakken aubergine, paprika en de buffelmozzarella. Breng op smaak met peper en zout. Bak de naanpizza 8 - 10 minuten in de oven

4

• Ris ondertussen het basilicum van de takjes en snijd de basilicumblaadjes in reepjes. • Snijd de tomaat in partjes. Maak in een saladekom een dressing van de witte balsamicoazijn en extra vierge olijfolie. • Voeg de rucola, tomaat en helft van het basilicum hier aan toe en meng goed door. Breng op smaak met peper en zout • Verdeel de rest van het basilicum over de naanpizza. • Serveer de naanpizza samen met de salade.