Mini pizza pockets met courgette en ui
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mini pizza pockets met courgette en ui

Mini pizza pockets met courgette en ui

met salade

In plaats van een traditionele ronde pizza, bereid je vandaag mini pizza pockets. Is er een kleine chef in huis? Vul de pakketjes dan gezellig samen.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Pizzadeeg

(Bevat Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose))

100 gram

Passata

½ stuk(s)

Ui

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

½ stuk(s)

Courgette

20 gram

Rucola en veldsla

50 gram

Kruidenkaasblokjes

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

Zelf toevoegen

1 tl

Extra vierge olijfolie

1 el

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Olijfolie

½ tl

Suiker

30 ml

Water voor saus

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3776 kJ
Energie (kcal)903 kcal
Vetten32.4 g
waarvan verzadigd12.1 g
Koolhydraten110.8 g
waarvan suikers18.9 g
Vezels7.9 g
Eiwitten30.2 g
Zout3.6 g

Benodigdheden

Hapjespan
Bakplaat met bakpapier
Vork
Saladekom

Instructies

Groenten bakken
1

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de ui en de courgette 4 - 5 minuten. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout.

Saus maken
2

Voeg de passata en per persoon: 1 tl Italiaanse kruiden, 1/2 tl suiker, 1/2 el zwarte balsamicoazijn en 2 el water toe aan de hapjespan. Breng op smaak met peper en zout. Laat 5 - 7 minuten inkoken op middelmatig vuur, of tot er een dikke saus ontstaat. Roer regelmatig door. Rol ondertussen het pizzadeeg uit op een bakplaat met bakpapier. Snijd het deeg in gelijke stukken zodat je 2 pizza pockets per persoon hebt.

Pizza pockets beleggen
3

Smeer wat groentesaus op de helft van de deegstukken, maar houd de rand vrij. Verdeel de kruidenkaasblokjes over de deegstukken (zie Tip). Trek de lege helft van het deeg voorzichtig een beetje uit en plooi over de belegde helft. Duw de rand goed dicht met een vork. Herhaal dit voor elke pocket. Bak 15 - 20 minuten in de oven, of tot ze goudbruin kleuren.

Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan de helft van de kruidenkaasblokjes. De overige kaas is lekker in een lunchsalade de volgende dag, of om je belegde boterham mee te garneren.

Salade maken
4

Snijd ondertussen de puntpaprika in kleine reepjes. Meng in een saladekom per persoon: 1 tl extra vierge olijfolie met 1/2 el zwart balsamicoazijn, peper en zout. Voeg de sla en puntpaprika toe en meng goed door.

Weetje: Wist je dat puntpaprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant dat ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.