Mini calzones met courgette en ui
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mini calzones met courgette en ui

Mini calzones met courgette en ui

met salade

Courgettes zijn eigenlijk vruchten, maar worden vaak als groenten behandeld. Ze bevatten weinig calorieën en zijn rijk aan vitamine C en vezels, waardoor ze een gezonde keuze zijn voor diverse maaltijden!

Labels:
Veggie
Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Pizzadeeg

(Bevat Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose))

100 gram

Passata

½ stuk(s)

Ui

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

½ stuk(s)

Courgette

20 gram

Rucola en veldsla

50 gram

Kruidenkaasblokjes

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

Zelf toevoegen

1 tl

Extra vierge olijfolie

1 el

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Olijfolie

½ tl

Suiker

30 ml

Water voor saus

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3726 kJ
Energie (kcal)890 kcal
Vetten32.4 g
waarvan verzadigd12.1 g
Koolhydraten110.8 g
waarvan suikers19 g
Vezels7.9 g
Eiwitten29.5 g
Zout3.6 g

Benodigdheden

Hapjespan
Bakplaat met bakpapier
Saladekom

Instructies

Groenten bakken
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de ui in halve ringen en snijd de courgette in halve maantjes.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de ui en de courgette 4 - 5 minuten.
  • Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout. 

Weetje: Ui is een goede bron van vitamine C, wat weer helpt bij het ondersteunen van ijzer opname. 

Saus maken
2
  • Voeg de passata en per persoon: 1 tl Italiaanse kruiden, 1/2 tl suiker, 1/2 el zwarte balsamicoazijn en 2 el water toe aan de hapjespan. Breng op smaak met peper en zout.
  • Laat 5 - 7 minuten inkoken op middelmatig vuur, of tot er een dikke saus ontstaat. Roer regelmatig door. 
  • Rol ondertussen het pizzadeeg uit op een bakplaat met bakpapier.
  • Snijd het deeg in gelijke stukken zodat je 2 calzones per persoon hebt.
Calzones beleggen
3
  • Smeer wat groentesaus op de helft van de deegstukken, maar houd de rand vrij.
  • Verdeel de kruidenkaasblokjes over de deegstukken. Trek de lege helft van het deeg voorzichtig een beetje uit en plooi over de belegde helft. 
  • Duw de rand goed dicht met een vork. Herhaal dit voor elke calzone.
  • Bak 15 - 20 minuten in de oven, of tot ze goudbruin kleuren.
Serveren
4
  • Snijd ondertussen de puntpaprika in kleine reepjes. Meng in een saladekom per persoon: 1 tl extra vierge olijfolie met 1/2 el zwarte balsamicoazijn
  • Breng op smaak met peper en zout. 
  • Voeg de sla en puntpaprika toe en meng goed door.
  • Serveer de calzones over borden met de salade ernaast.