HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconMidden Oosters Gekruide Roerbak Met Witte Grillkaas En Rijst
topBanner
Midden-Oosters gekruide roerbak met witte grillkaas en rijst

Midden-Oosters gekruide roerbak met witte grillkaas en rijst

met champignons, paprika en frisse yoghurtsaus

Lees meer

Om een frisse draai te geven aan dit Midden-Oosterse gerecht, bereid je zelf een yoghurtsaus met verse bladpeterselie en citroensap.

Labels:VeggiePopulairFamilieLekker snel
Allergenen :Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Ui

150 gram

Witte langgraanrijst

2 stuk(s)

Knoflookteen

130 gram

Witte grillkaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

125 gram

Champignons

1 stuk(s)

Citroen

1 zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

1 stuk(s)

Rode paprika

10 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevattenSelderij)

50 gram

Biologische volle yoghurt

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Rode puntpaprika

Zelf toevoegen

2 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Groentebouillonblokje

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3130 kJ
Energie (kcal)748 kcal
Vetten37.0 g
waarvan verzadigd25.0 g
Koolhydraten74 g
waarvan suikers12.0 g
Vezels5 g
Eiwitten26 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Vergiet
Keukenpapier
Hapjespan
Kom
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Halveer de ui. Snipper de helft fijn en snijd de andere helft in ringen. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een pan met deksel. Fruit de gesnipperde ui 2 - 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de rijst toe en bak 2 minuten mee met de ui. Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de rijst en voeg ruim water toe. Kook de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

2

Pers de knoflook of snijd fijn. Dep de grillkaas droog met keukenpapier en snijd in blokjes van 1 - 2 cm. Snijd de champignons in kwarten. Pers de citroen uit. Verwijder de zaadlijst van de paprika en rode puntpaprika en snijd in dunne reepjes. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en ui 3 - 4 minuten. Voeg de Midden-Oosterse kruiden, paprika, rode puntpaprika en champignons toe en bak 6 - 8 minuten mee. Besprenkel met 1 tl citroensap per persoon en breng op smaak met peper en zout.

3

Snijd de bladpeterselie fijn. Meng in een kom de helft van de bladpeterselie met de yoghurt en per persoon: 1 tl citroensap en 1/2 el extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Verhit een koekenpan met anti-aanbaklaag zonder bakvet op middelhoog vuur en bak de grillkaas in 3 - 4 minuten rondom krokant.

4

Verdeel de rijst over de borden en schep de groenten erbovenop. Leg de grillkaas op de groenten. Garneer met de yoghurtsaus en de overige bladpeterselie.