Skip to main content
Mexicaanse taco's met tonijn met friszoete ijsbergsalade
Mexicaanse taco's met tonijn met friszoete ijsbergsalade

Mexicaanse taco's met tonijn met friszoete ijsbergsalade

Deze Mexicaanse taco’s maak je met gestoofde tomaten, bonen en friszoete ijsbergsla. De speciale twist in dit recept is het gebruik van vis in plaats van vlees.

Labels:
Kook mij eerst
Chef's Choice
Familie
Allergenen :
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

50 gram

Zoete aardappel

2 stuk(s)

Tomaat

2 tl

Gerookt paprikapoeder

½ blik(ken)

Bonen

3 stuk(s)

Tacoschelpen

40 gram

Ijsbergsla, gesneden

1 blik(ken)

Tonijn in olijfolie

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Extra vierge olijfolie

½ tl

Honing

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2138 kJ
Energie (kcal)511 kcal
Vetten21 g
waarvan verzadigd3.3 g
Koolhydraten48 g
waarvan suikers12.6 g
Vezels16 g
Eiwitten24 g
Zout1.7 g

Instructies

Snijd de tomaat klein.
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de bataat en snijd in blokjes van 1 cm. Snijd de tomaat klein.

Bak de bataat met het grootste deel van de tomaat.
2

Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de bataat met het grootste deel van de tomaat 1 minuut op middelhoog vuur.

Voeg het gerookte paprikapoeder en de zwarte bonen toe.
3

Voeg het gerookte paprikapoeder en de zwarte bonen, inclusief de helft van het vocht, toe aan de wok of hapjespan en stoof de saus, afgedekt, 8 minuten op middellaag vuur.

Verdeel de tacoschelpen over een bakplaat met bakpapier.
4

Verdeel ondertussen de tacoschelpen over een bakplaat met bakpapier en verwarm de tacoschelpen 5 minuten in de oven. Meng in een saladekom de overige tomaat met de ijsbergsla, de helft van de zwarte balsamicoazijn, extra vierge olijfolie en honing. Breng op smaak met peper en zout.

Voeg de tonijn en de zwarte balsamicoazijn toe aan de wok of hapjespan.
5

Laat de tonijn uitlekken. Voeg de tonijn en de overige zwarte balsamicoazijn toe aan de wok of hapjespan en breng de saus op smaak met peper en zout.

Vul de taco's met de saus en serveer met de friszoete ijsbergsalade.
6

Verdeel de tacoschelpen over de borden. Vul de taco's met de saus en serveer met de friszoete ijsbergsalade.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Shakshuka met aardappel en Siciliaanse kruiden

Shakshuka met aardappel en Siciliaanse kruiden

met geitenkaas en knoflookbrood
Cheeseburger met spek en zelfgemaakte hamburgersaus

Cheeseburger met spek en zelfgemaakte hamburgersaus

met gebakken aardappelpartjes en salade
Broodje kipgehaktballen met Mexicaanse twist

Broodje kipgehaktballen met Mexicaanse twist

met salade van mais, tomaat en chili-mayonaise
Vegetarische quesadilla met mozzarella

Vegetarische quesadilla met mozzarella

met witte kaas, salsa en chilimayonaise
Mini-tortilla's met gyros en zelfgemaakte yoghurtsaus

Mini-tortilla's met gyros en zelfgemaakte yoghurtsaus

met hummus en Griekse salade
Vegetarische pasta stroganoff

Vegetarische pasta stroganoff

met champignons en belegen kaas
Kipgyros met frisse tabouleh

Kipgyros met frisse tabouleh

met snijbonen, tomaat, yoghurt en limoen
Italiaanse stijl bulgur met kipgehaktballetjes

Italiaanse stijl bulgur met kipgehaktballetjes

met geroosterde groentedip
Knapperige mozzarellaburger met avocadodip

Knapperige mozzarellaburger met avocadodip

met salade, aardappeltjes en paprikamayonaise
Chapati met omelet

Chapati met omelet

met kerrie-aardappelen en mangoketchup
Runderstoof met Mexicaanse kruiden en bieten-tortillachips

Runderstoof met Mexicaanse kruiden en bieten-tortillachips

met zwarte bonen en mais
Risotto van orzo met kruidige kipfilet

Risotto van orzo met kruidige kipfilet

met zelfgemaakte spinazie-erwtenpesto en gegrilde tomaat
Taco's met tempura garnalen en zoete chili-mayonaise

Taco's met tempura garnalen en zoete chili-mayonaise

met zwarte bonen, mais en friszure wortel-koolsalade
Curry met rundergehakt en bruine rijst

Curry met rundergehakt en bruine rijst

met wortel en yoghurt
Wrap met kip en honing-mosterdsaus

Wrap met kip en honing-mosterdsaus

met aardappelpartjes en frisse salade
Shakshuka met falafel en witte kaas

Shakshuka met falafel en witte kaas

met aubergine en knapperige tortilla's
Lauwwarme couscoussalade met Mediterraanse kipfilet

Lauwwarme couscoussalade met Mediterraanse kipfilet

met tomatentapenade en yoghurtdressing
Eenpansspaghetti met tomatensaus

Eenpansspaghetti met tomatensaus

met zelfgemaakte kruidenroomkaas
Kalfsburger met frisse salade

Kalfsburger met frisse salade

met gebakken krieltjes, augurk en gesmolten cheddar
Caesar salade met geroosterde kikkererwten

Caesar salade met geroosterde kikkererwten

met friet, zelfgemaakte caesar dressing en croutons

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Geroosterde kippendij met paella-stijl rijst

Geroosterde kippendij met paella-stijl rijst

met peterselie, oregano en salami
Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

met gesmoorde prei en sperziebonen
Surinaamse stijl kipcurry

Surinaamse stijl kipcurry

met ei, aardappelen en sperziebonen
Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

met gefrituurde uitjes, cherrytomatensalade en verse munt
Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

met aardappeltjes, zoetzure ui en komkommer
Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumtopping

Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumtopping

met mini-romatomaten, courgette en spinazie
Veggie cheeseburger met ciabatta

Veggie cheeseburger met ciabatta

met aardappelpartjes, komkommersalade en gekaramelliseerde ui
Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

met auberginetopping en verse rozemarijn
Cheesy pizza

Cheesy pizza

pick & mix toppings: barbecuesaus, witte kaas en meer!
Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

met couscous, verse kruiden en courgette
Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

met courgette, venkel en geroosterde pompoenpitten
Hoisin-kipburger met komkommersalade

Hoisin-kipburger met komkommersalade

op een wortelbroodje met aardappelpartjes en taugé
Steak met Thaise stijl salade en pinda's

Steak met Thaise stijl salade en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Varkenshaas met Parmigiano-witlofgratin

Varkenshaas met Parmigiano-witlofgratin

met romige mosterdsaus en tomaat-rucolasalade
Zalmfilet met mangochutney

Zalmfilet met mangochutney

met furikake-rijst, verse dille en ingelegde ui
Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

met rucola, aardappelen, tomaat en dille
Romige spinaziedahl met tofu

Romige spinaziedahl met tofu

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Kipfilet met kruidige groentestoof

Kipfilet met kruidige groentestoof

met gedroogde abrikozen, amandelschaafsel en Midden-Oosterse kruidenmix
Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

met sperziebonen, Parmigiano Reggiano en spinazie
Kipfilet in hollandaisesaus

Kipfilet in hollandaisesaus

met sperziebonen en gebakken rozemarijnkrieltjes