Skip to main content
Zomerse kwarktaart met perzik en nectarine
Zomerse kwarktaart met perzik en nectarine

Zomerse kwarktaart met perzik en nectarine

12 stukken | Bak het zelf met verse ingrediënten

Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of koekjes - je bakt het heel eenvoudig met onze nieuwe bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten.

Kies deze week voor zomerse kwarktaart met perzik en nectarine.

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Haver

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

/ Voor 2 personen

20 gram

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

40 gram

Havermout

(Bevat: Haver Kan bevatten: Pinda's, Noten, Sesamzaad)

⅗ tl

Gemalen kaneel

25 gram

Magere kwark

⅕ stuk(s)

Nectarine

⅕ stuk(s)

Perzik

1 gram

Verse munt

(Kan bevatten: Selderij)

Zelf toevoegen

⅘ el

Honing [of plantaardig alternatief]

0.05 tl

Zout

⅕ el

[Plantaardige] melk

Voedingswaarden

Energie (kcal)185 kcal
Energie (kJ)776 kJ
Vetten9.7 g
waarvan verzadigd5.5 g
Koolhydraten20.6 g
waarvan suikers7.8 g
Vezels2.3 g
Eiwitten3.1 g
Zout0.1 g

Benodigdheden

Bakpapier

Instructies

Voorbereiden
1

Haal de boter uit de koelkast, weeg af en snijd in blokjes. Laat de boter op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven op 170 graden. Vermaal 125 g havermout tot meel in de keukenmachine (zie TIP). Voeg in een kom de overige havermoutvlokken, het zelf gemalen havermoutmeel 1,5tl kaneel en een snuf zout toe en mix goed door elkaar. Voeg 4 el honing, 1 el melk en de boter toe en kneed tot een deegbal.

Tip: Heb je geen keukenmachine? Dan kun je het ook fijnmalen met een staafmixer en hoge kom.

Taartbodem maken
2

Bekleed een springvorm van 24 cm met bakpapier (zie TIP). Druk het deeg uit in de springvorm zodat de hele bodem bedekt is en je een opstaande rand van 1 cm hebt. Gebruik de bolle kant van een lepel om het deeg vanuit het midden naar de randen te duwen. Bak de taartbodem 24 - 28 minuten in de oven.

Tip: Heb je geen springvorm? Dan kan je ook een ronde ovenschaal of taartvorm gebruiken van dezelfde grootte.

Snijden
3

Weeg 250 g kwark af. Snijd de perzik en de nectarine in dunne plakjes. Haal de blaadjes munt van de takjes en snijd fijn.

Taart afmaken
4

Haal de taartbodem uit de oven en laat 20 - 25 minuten afkoelen. Verdeel de kwark over de taart, leg de nectarine en perzik om en om op de taart. Bestrooi met de munt. Besprenkel eventueel nog met wat honing.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Perencrumble

Perencrumble

met Griekse yoghurt
Vegan massaman curry

Vegan massaman curry

met aardappel, kikkererwten en courgette
Kalfsstoof met aardappelpartjes

Kalfsstoof met aardappelpartjes

met salade van haricots verts en cherrytomaten
Salade met geroosterde perzik en serranoham

Salade met geroosterde perzik en serranoham

met venkel, parelcouscous en buffelmozzarella
Pizza bianco met geitenkaas en perzik

Pizza bianco met geitenkaas en perzik

met een romige bloemkoolsaus
Fondant-aardappelen met vadouvanmayonaise

Fondant-aardappelen met vadouvanmayonaise

met broccolini, geroosterd amandelschaafsel en granaatappelpitjes
Gemarineerde kabeljauw met pasta in roomsaus

Gemarineerde kabeljauw met pasta in roomsaus

met courgette, citroen en munt
Sticky tempeh met frisse noedelsalade

Sticky tempeh met frisse noedelsalade

met komkommer, munt en cashewstukjes
Mini tortilla's met kruidige kikkererwten

Mini tortilla's met kruidige kikkererwten

met komkommersalade
Double veggie - Fish & chips met ravigotesaus en frisse salade

Double veggie - Fish & chips met ravigotesaus en frisse salade

met gekleurde worteltjes uit de oven als extra
Tortilla's met gehakt in Aziatische gember-limoenmarinade

Tortilla's met gehakt in Aziatische gember-limoenmarinade

met knapperige groenten, mais en pinda's
Banaanpannenkoeken

Banaanpannenkoeken

met kaneel en honing
Gestoofde rodekool met chipolata

Gestoofde rodekool met chipolata

met zoete appel en aardappelpuree
Stoofpot van kipdrumsticks met gekaramelliseerde citroen

Stoofpot van kipdrumsticks met gekaramelliseerde citroen

met naanbrood en verse munt
Chili sin carne met een krokant laagje kaas uit de oven

Chili sin carne met een krokant laagje kaas uit de oven

met zoete aardappel, yoghurtsaus en een bruin broodje
Rode curry met volkoren couscous en kippendij

Rode curry met volkoren couscous en kippendij

met frisse yoghurt en verse munt
Gemarineerde garnalen met chorizo, paprika en olijven

Gemarineerde garnalen met chorizo, paprika en olijven

met couscous in munt-spinaziepesto, feta en rozijntjes
Wraps met kruidige aubergine en gehakt

Wraps met kruidige aubergine en gehakt

Met feta, munt en yoghurt-tahinsaus
Veggie + Protein - Bulgursalade met biefstukpuntjes als extra

Veggie + Protein - Bulgursalade met biefstukpuntjes als extra

met gegrilde groenten, feta, rozijnen en pompoenpitten
Kogelbiefstuk met volkoren-noedelsalade

Kogelbiefstuk met volkoren-noedelsalade

met zelfgemaakte Aziatische marinade en verse munt

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Tex Mex-bowl met heekfilet en guacamole

Tex Mex-bowl met heekfilet en guacamole

met rijst, frisse maissalsa en BBQ-rub
Traybake met kipdrumsticks

Traybake met kipdrumsticks

met Surinaamse kruiden en ingelegde ui
Varkensgehaktballetjes in zoete sojasaus

Varkensgehaktballetjes in zoete sojasaus

met noedelsalade en sesamzaadjes
Orzo met knoflookgarnalen en verse kruiden

Orzo met knoflookgarnalen en verse kruiden

met citroen, amandelschaafsel en courgette
Zelfgemaakte saucijzenbroodjes met krieltjes

Zelfgemaakte saucijzenbroodjes met krieltjes

met knapperige appel-komkommersalade
Cheesy taco's met chili sin carne en guacamole

Cheesy taco's met chili sin carne en guacamole

met taco's, zure room en salsa
Tortelloni in tomatensaus met Parmigiano Reggiano

Tortelloni in tomatensaus met Parmigiano Reggiano

met vers basilicum en kleine rucolasalade
Gelecurrynoedels met champignons en peultjes

Gelecurrynoedels met champignons en peultjes

met kokosmelk, limoen en paprika
Orzobowl met kip, limoen-yoghurtsaus en verse munt

Orzobowl met kip, limoen-yoghurtsaus en verse munt

met cherrytomaten en komkommersalade
Sweet & smokey cottage pie met rundvlees en cheddar

Sweet & smokey cottage pie met rundvlees en cheddar

met verborgen groenten voor kinderen: tomaat en zoete aardappel
Platbroodpizza's met smokey garnalen

Platbroodpizza's met smokey garnalen

met witte kaas, rucolasalade en groene puntpaprika
Andijviestamppot met Grana Padano en rode pesto

Andijviestamppot met Grana Padano en rode pesto

met cherrytomatensaus en balsamicocrème
Entrecote met kruidenhollandaise en friet

Entrecote met kruidenhollandaise en friet

met frisse salade van botersla en radijs
Hartige tarte tatin met chioggiabiet

Hartige tarte tatin met chioggiabiet

met witte kaas, verse kruiden en frisse rucolasalade
Kip met zoete-aardappelpuree en mais-salsa

Kip met zoete-aardappelpuree en mais-salsa

één simpel recept, met extra smaken voor ouders!
Kip-cheeseburger met sesammayo en frisse pindakoolsla

Kip-cheeseburger met sesammayo en frisse pindakoolsla

op een streetfoodbroodje met aardappelpartjes en verse kruiden
Keto-vriendelijke varkenshaas met courgettefrietjes in parmezaankorst

Keto-vriendelijke varkenshaas met courgettefrietjes in parmezaankorst

met cheesy romige spinazie en citroenmayonaise
Steak met aardappelsalade met dilledressing

Steak met aardappelsalade met dilledressing

met gebakken ui, radijs en sperziebonen
Fiocchi tricolore met burrata en basilicumcrème

Fiocchi tricolore met burrata en basilicumcrème

in champignon-tomatensaus met Siciliaanse kruiden
Bulgurbowl met chioggiabiet, avocado en witte kaas

Bulgurbowl met chioggiabiet, avocado en witte kaas

met pistachenoten, sinaasappeldressing en koriander