W48 - Calorie Smart & Super Quick (15 min) & Veggie - No Meatreplacer - Couscous - Salad - use EID: nectarine
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

W48 - Calorie Smart & Super Quick (15 min) & Veggie - No Meatreplacer - Couscous - Salad - use EID: nectarine

with pistachio nuts and basil-lemon vinaigrette

Labels:
Caloriebewust
Allergenen :
Tarwe
•Melk (inclusief lactose)
•Pistachenoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Parelcouscous

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Mosterd, Soja, Lupine)

25 gram

Geitenkaasbolletjes met honing

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Nectarine

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

100 gram

Mini-romatomaten

½ stuk(s)

Sjalot

5 gram

Vers basilicum

(Kan bevatten Selderij)

½ stuk(s)

Citroen

10 gram

Pistachenoten

(Bevat Pistachenoten Kan bevatten Sesamzaad, Pinda's, Noten)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

Extra vierge olijfolie

½ tl

Mosterd

½ tl

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2660 kJ
Energie (kcal)636 kcal
Vetten25 g
waarvan verzadigd6.6 g
Koolhydraten82.1 g
waarvan suikers21.9 g
Vezels11.6 g
Eiwitten18.6 g
Zout0.6 g

Instructies

1
  • Boil plenty of water in a pot or saucepan and crumble in the stock cube. Cook the giant couscous for 12 - 14 minutes, covered, then drain and set aside.
  • Heat a clean grilling or frying pan over high heat. Toast the pistachio nuts until golden-brown, then remove from the pan and set aside.
2
  • In the meantime, cut the nectarine into wedges. Heat the olive oil in a grilling pan over medium-high heat and fry the nectarine 1 - 2 minutes per side.
  • Meanwhile, cut the cucumber into crescents and halve the mini Roma tomatoes.
3
  • Quarter the lemon. Finely chop the basil. Finely chop the shallot (see Tip).
  • In a salad bowl, combine the juice of 1 lemon wedge per person, the extra virgin olive oil, the mustard, the honey, the shallot and half of the basil. Season with salt and pepper to taste.
  • Add the couscous and mix well to combine. 

Tip: add the shallot to the frying pan if you do not like raw onion.

4
  • Serve the couscous on deep plates.
  • Top with the mini Roma tomatoes, cucumber and grilled nectarines.
  • Garnish with the goat's cheese pearls, pistachio nuts and the remaining basil.