Tropische ananasflappen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tropische ananasflappen

Tropische ananasflappen

8 stuks | met frisse citroenroom

.

Labels:
Recept
Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

1 roll(s)

Bladerdeeg

(Bevat Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Limoen

200 gram

Ananas

10 gram

Kokosrasp

(Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Pinda's)

120 gram

Rietsuiker

(Kan bevatten Gluten)

100 gram

Biologische crème fraîche

(Bevat Melk (inclusief lactose))

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4429 kJ
Energie (kcal)1059 kcal
Vetten57.2 g
waarvan verzadigd32.6 g
Koolhydraten121.6 g
waarvan suikers77.6 g
Vezels4.6 g
Eiwitten10.4 g
Zout1.4 g

Benodigdheden

Kom
Kleine kom
Bakplaat met bakpapier

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. 
  • Haal het bladerdeeg uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen. 
  • Rasp de limoen. Snijd de helft van de limoen in partjes en pers de rest uit in een kleine kom.
  • Snijd de ananasstukjes in kleine stukjes en voeg toe aan een kom. 
2
  • Meng de ananas met 1/3 van de kokosrasp en 100 g suiker. 
  • Rol het bladerdeeg uit en snijd het in 8 gelijke stukken. 
  • Verdeel het ananasmengsel over de stukken bladerdeeg, maar laat 1 cm ruimte over langs de randen. 
  • Vouw het bladerdeeg diagonaal over de vulling. Druk met een vork lichtjes op de rand om elk stuk te sluiten. 
3
  • Bestrijk de bovenkant van elke ananasflap met een beetje water en bestrooi met 2 tl suiker. 
  • Maak een paar kleine gaatjes in de bovenkant van het deeg zodat de stoom kan ontsnappen. 
  • Verdeel de flappen over een bakplaat met bakpapier bak 12 - 15 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. 
4
  • Meng ondertussen de crème fraîche, limoenrasp, limoensap en 2 tl suiker in een kleine kom. 
  • Haal de flappen uit de oven en laat afkoelen.
  • Bestrooi met de overige kokosrasp en serveer de crème fraîche ernaast.
  • Garneer met de limoenpartjes.