Borrelbrood met camembert
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Borrelbrood met camembert

Borrelbrood met camembert

om te delen | met rozemarijn en knoflook

.

Labels:
Recept
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Rogge
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

2 takje(s)

Verse rozemarijn

3 stuk(s)

Knoflookteen

240 gram

Franse camembert

(Bevat Melk (inclusief lactose))

3 stuk(s)

Witte ciabatta

(Bevat Rogge, Tarwe Kan bevatten Eieren, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Noten, Sesamzaad, Soja)

Zelf toevoegen

1 el

Honing [of plantaardig alternatief]

2 el

Olijfolie

30 gram

[Plantaardige] roomboter

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3733 kJ
Energie (kcal)892 kcal
Vetten53.7 g
waarvan verzadigd28.4 g
Koolhydraten65.8 g
waarvan suikers7.7 g
Vezels2.2 g
Eiwitten34.7 g
Zout3.1 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Kleine steelpan

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. 
  • Snijd de ciabatta diagonaal in. Laat 2 cm ruimte tussen de inkepingen. Zorg ervoor dat je het brood niet helemaal doorsnijdt. 
  • Herhaal dit in tegengestelde richting om een ruitpatroon te maken.
2
  • Pers de knoflook of snijd fijn. 
  • Ris de naalden van de rozemarijn en snijd grof.
  • Snijd de camembert in plakken van 1 cm dik. Snijd de plakken vervolgens in repen van 2 - 3 cm lang.
3
  • Verhit een kleine steelpan op middelhoog vuur. Voeg de olijfolie en roomboter toe. Laat de roomboter smelten. 
  • Voeg de knoflook en rozemarijn toe en bak 1 minuut. Haal de steelpan van het vuur. Breng op smaak met peper en zout.
  • Leg de ciabatta op een bakplaat met bakpapier. Sprenkel met een theelepel de rozemarijnolie over de ciabatta en in de inkepingen. 
  • Leg de camembert in de inkepingen.
4
  • Besprenkel de ciabatta met honing en eventueel wat extra olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
  • Bak de ciabatta 10 - 12 minuten, of tot de kaas is gesmolten.
  • Haal het brood uit de oven en leg op een serveerschaal.