Herfstige wentelteefjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Herfstige wentelteefjes

Herfstige wentelteefjes

2 porties | met gekaramelliseerde appel en blauwe bessen

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten voor 2 personen.

Labels:
Recept
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Soja
Tarwe
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

4 stuk(s)

Briochebroodje

(Bevat Melk (inclusief lactose), Soja, Tarwe)

125 gram

Blauwe bessen

1 stuk(s)

Appel

1 zakje(s)

Speculaaskruiden

50 gram

Mascarpone

(Bevat Melk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

125 ml

Biologische halfvolle melk

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

5 el

Suiker

3 el

[Plantaardige] roomboter

½ tl

Zout

1 el

Honing [of plantaardig alternatief]

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4072 kJ
Energie (kcal)973 kcal
Vetten40.4 g
waarvan verzadigd23.7 g
Koolhydraten125.6 g
waarvan suikers59 g
Vezels10 g
Eiwitten24.3 g
Zout3 g

Benodigdheden

Diep bord
Koekenpan

Instructies

1
  • Verwijder het klokhuis van de appel en snijd in plakjes.
  • Halveer de brioche.
  • Meng in een groot diep bord de eieren, melk, suiker, zout en de helft van de speculaaskruiden. Klop goed door elkaar.
2
  • Verhit een klontje roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de appel toe.
  • Voeg de overige speculaaskruiden en 1 el honing toe. Bak de appel 5 - 6 minuten.
  • Haal de appel uit de pan en houd apart tot serveren.
3
  • Verhit de overige roomboter in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur.
  • Week twee briocheplakken in het eimengsel, tot ze volledig verzadigd zijn.
  • Leg de plakken in de pan en bak ze direct 4 minuten per kant, of tot goudbruin.
  • Herhaal tot alle plakken klaar zijn.
4
  • Serveer de wentelteefjes op twee borden.
  • Garneer met de gekaramelliseerde appel en een schepje mascarpone.
  • Voeg de blauwe bessen toe en besprenkel met honing naar smaak.