Pokébowl met tonijn en avocado
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pokébowl met tonijn en avocado

Pokébowl met tonijn en avocado

2 porties | met sriracha-mayodressing en furikake

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Kies deze week voor een snelle pokebowl met tonijn, avocado, sojabonen en komkommer! Je brengt het geheel op smaak met furikake en een dressing van srirachamayo.

Labels:
Lunch
Recept
Allergenen :
Vis
Soja
Mosterd
Eieren
Sesamzaad
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

240 gram

Tonijnblokjes

(Bevat Vis)

150 gram

Sushirijst

1 stuk(s)

[Mini-]komkommer

1 stuk(s)

Avocado

50 gram

Sojabonen

(Bevat Soja)

50 gram

Sriracha-mayo

(Bevat Mosterd, Soja, Eieren)

1 zakje(s)

Furikake

(Bevat Sesamzaad, Soja, Tarwe)

Zelf toevoegen

350 ml

Kokend water

2 el

Wittewijnazijn

2 tl

Suiker

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3054 kJ
Energie (kcal)730 kcal
Vetten33 g
waarvan verzadigd3.9 g
Koolhydraten68.6 g
waarvan suikers8.6 g
Vezels3.8 g
Eiwitten37.5 g
Zout1.7 g

Benodigdheden

Pan
Kom
Koekenpan
Vork

Instructies

1
  • Breng de aangegeven hoeveelheid water met een snufje zout aan de kook in een pan. Kook de sushirijst, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar op laag vuur.
  • Zet het vuur uit, dek de pan af en laat staan tot serveren.
2
  • Snijd de komkommer in plakken.
  • Meng in een kom 1 el wittewijnazijn met 1 tl suiker.
  • Voeg de komkommer toe, breng op smaak met peper en zout en meng goed. Zet opzij tot serveren en roer af en toe door.
  • Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in plakken.
3
  • Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak de tonijnblokjes in 1 - 3 minuten gelijkmatig bruin (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout.

Tip: De tonijnblokjes zijn smaakvoller en malser als ze nog rauw zijn vanbinnen. Eet je ze liever minder rauw? Bak ze dan nog 1 - 2 minuten verder per kant.

4
  • Roer de rijst los met een vork en roer er 1 el wittewijnazijn en 1 tl suiker doorheen.
  • Serveer de rijst in kommen. Verdeel de tonijn, komkommer, avocado en sojabonen erover.
  • Besprenkel met de sriracha-mayo en garneer met de furikake.