Overnight oats met kaneel en gebakken appel
Overnight oats met kaneel en gebakken appel

Overnight oats met kaneel en gebakken appel

met chiazaad, rozijnen, walnoten en volle yoghurt

Deze overnight oats maak je de avond van tevoren: zo kunnen alle smaken goed intrekken en staat er de volgende ochtend een lekker ontbijt voor je klaar!

Tags:
Recipe
Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time6 hours
Cooking Time5 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

/ Serving 2 people

400 milliliters

Organic semi-skimmed milk

(Contains Milk)

150 g

Oats

2 piece

Apple

3 teaspoon

Ground cinnamon

100 g

Organic low-fat yogurt

10 g

Chia seeds

40 g

Raisins

(May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)

25 g

Walnuts

Not included in your delivery

½ tablespoon

[Plant-based] butter

½ tablespoon

Honey [or plant-based alternative]

½ teaspoon

Salt

Nutrition Values

Calories611 kcal
Energy (kJ)2556 kJ
Fat22.3 g
Saturated Fat6.2 g
Carbohydrate76.1 g
Sugar27.1 g
Dietary Fiber9.5 g
Protein21.6 g
Salt1.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

•Bowl
•Plastic Wrap
•Tall-Sided Pan

Cooking Steps

1

Verwijder het klokhuis van de appel en snijd de appel in schijfjes.

2
  • Meng in een kom de havermout met 400 ml melk, yoghurt, chiazaad, een snufje zout, de rozijnen en 2 tl kaneel per persoon.
  • Dek de kom af met plasticfolie en zet 6 - 8 uur weg in de koelkast. Houd je niet van koude havermoutpap of heb je weinig tijd? Verwarm het geheel, zonder de yoghurt, dan 2 - 4 minuten in een steelpan op laag vuur.



3
  • Verhit een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de walnoten toe en rooster 1 – 2 minuten, of totdat ze beginnen te kleuren.
  • Smelt ondertussen de roomboter in een andere koekenpan en bak de appel 2 – 3 minuten op middelhoog vuur, of tot de buitenkant begint te kleuren.
  • Zet het vuur hoog, voeg de honing toe en karamelliseer de appel 2 minuten.
4
  • Verdeel de havermout over de kommen.
  • Houd je van een zoet ontbijt? Voeg dan wat meer honing toe naar smaak.
  • Garneer de havermout met de gekaramelliseerde appel.
  • Hak de walnoten grof en strooi ze over het geheel.