Kapsalon met kipshoarma
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kapsalon met kipshoarma

Kapsalon met kipshoarma

2 porties | met kruidige friet en knoflookmayonaise

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten voor 2 personen.

Met slechts 15 minuten voorbereiding je eigen verse kapsalon? Door de voorgesneden friet is dat kinderspel. Terwijl die bakt in de oven, bereid jij rustig de rest van de verse ingrediënten. Wedden dat het beter smaakt dan van de snackbar?

Labels:
Recept
Allergenen :
Mosterd
Ei
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

700 gram

Rustieke frieten met schil

200 gram

Kipgyros

50 gram

Radicchio en ijsbergsla

125 gram

Rode cherrytomaten

75 gram

Mayonaise

(Bevat: Mosterd, Ei)

10 gram

Verse bieslook

(Kan bevatten: Selderij)

1 stuk(s)

Knoflookteen

50 gram

Geraspte belegen kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1 zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

1 stuk(s)

Komkommer

Zelf toevoegen

2 el

Karnemelk

2 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4612 kJ
Energie (kcal)1102 kcal
Vetten70.6 g
waarvan verzadigd13 g
Koolhydraten74.4 g
waarvan suikers5.5 g
Vezels13.2 g
Eiwitten36 g
Zout2.4 g

Benodigdheden

Grote kom
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Saladekom
Kleine kom

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Meng de frieten in een grote kom met 1 el olijfolie, Midden-Oosterse kruidenmix, peper en zout.
  • Verdeel over een bakplaat met bakpapier.
  • Bak in 20 - 25 minuten goudbruin in de oven. Schep halverwege om.
  • Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kipshoarma in 5 – 7 minuten gaar.
2

  • Halveer de cherrytomaten, snijd de komkommer in halve maantjes en snijd of knip de bieslook fijn.
  • Maak in een saladekom een dressing van de helft van de mayonaise, de karnemelk en de bieslook (zie Tip).
  • Meng de sla, komkommer en cherrytomaten met de dressing in de saladekom.
Tip: Heb je geen karnemelk in huis? Gebruik yoghurt, melk of extra mayonaise.

3
  • Pers vervolgens de knoflook of snijd fijn (zie Tip).
  • Meng in een kleine kom de overige mayonaise met de knoflook.
  • Voeg de laatste 2 minuten van het bakken van de friet de kip toe aan de bakplaat.
  • Bestrooi met de kaas en bak nog 2 minuten mee in de oven.

Tip: Heb je een grote knoflookteen ontvangen of vind je rauwe knoflook al gauw te scherp? Gebruik dan de helft.

4
  • Voor een klassieke kapsalon stapel je alle ingrediënten op elkaar (zie Tip).
  • Begin met de friet en kip met gesmolten kaas, daarbovenop de salade en dan de knoflookmayonaise. 

Tip: Houd je de frieten liever krokant? Serveer dan de salade en de knoflookmayonaise ernaast.

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Verse rigatoni met spekreepjes en groene asperges

Verse rigatoni met spekreepjes en groene asperges

met romige geitenkaassaus, verse kruiden en rucola
Cheesy ciabatta met varkensboerengehakt

Cheesy ciabatta met varkensboerengehakt

met Italiaanse groenten en frisse tomaat
Tonijnsteak met deluxe krieltjessalade

Tonijnsteak met deluxe krieltjessalade

met witte kaas, honing-mosterddressing en verse kruiden
Loaded aardappelen met witte kaas, olijven en yoghurtsaus

Loaded aardappelen met witte kaas, olijven en yoghurtsaus

met basilicumcrème, peterselie, courgette en tomaat
Steak met zoete uienjus

Steak met zoete uienjus

met aardappelen en komkommersalade
Kipfilet met citroen-kruidendressing

Kipfilet met citroen-kruidendressing

met geroosterde krieltjes, pastinaak en wortel
Noedels met biefstukreepjes in zoete Aziatische saus

Noedels met biefstukreepjes in zoete Aziatische saus

en voor ouders: pittige rode peper
Geroosterde groenten met granaatappel en hummus

Geroosterde groenten met granaatappel en hummus

met bulgur, verse kruiden en Midden-Oosterse kruiden
Naanpizza met geitenkaas en groenten

Naanpizza met geitenkaas en groenten

met cherrytomatensalade en basilicumcrème
Romige spaghetti met garnalen

Romige spaghetti met garnalen

kies en mix toppings: citroen, rucola, broccoli en meer!
Tex-Mex pastabowl

Tex-Mex pastabowl

kies en mix toppings: avocado, cheddar, zure room en meer!
Linguine met boerenworst en harissa

Linguine met boerenworst en harissa

met Parmigiano Reggiano, puntpaprika, en vers basilicum
Smokey mafaldine met chorizo

Smokey mafaldine met chorizo

met romige tomatensaus, pecorino en spinazie
Biefstukreepjes met frisse yoghurtsaus

Biefstukreepjes met frisse yoghurtsaus

met amandelrijst, courgette en wortel
Stamppot met gehaktballetjes en chorizo

Stamppot met gehaktballetjes en chorizo

met zongedroogde tomaten en geroosterde wortels
Pittige udonnoedels met gemarineerde eieren

Pittige udonnoedels met gemarineerde eieren

met pikante honingpinda's, sperziebonen en komkommersalade
Parelcouscous met witte kaas

Parelcouscous met witte kaas

met champignons, zoete aardappel en geroosterde pompoenpitten
Cheeseburgerbowl

Cheeseburgerbowl

met croutons, salade en smokey mayonaise
Varkensworstjes in honing-mosterddressing

Varkensworstjes in honing-mosterddressing

met rozemarijnkrieltjes en wortels
Paella-stijl rijst met garnalen en kippendij

Paella-stijl rijst met garnalen en kippendij

met chorizo, citroen en sperziebonen