Gebakken camembert met honing en harissa
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gebakken camembert met honing en harissa

Gebakken camembert met honing en harissa

met granaatappel, verse tijm, oregano en stokbrood

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Deze gebakken camembert met topping van harissa, honing, verse kruiden en granaatappel ziet er prachtig uit, alleen of op een kaasplankje! Je serveert het met warm, knapperig stokbrood.

Labels:
Recept
Veggie
Allergenen :
Rogge
Tarwe
Gerst
Haver
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd5 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

1 stuk(s)

Stokbrood - meergranen

(Bevat Rogge, Tarwe, Gerst, Haver Kan bevatten Melk (inclusief lactose), Gluten, Noten, Sesamzaad)

1 stuk(s)

Granaatappel

30 gram

Harissa

10 gram

Verse tijm en oregano

240 gram

Franse camembert

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

tl

Zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3391 kJ
Energie (kcal)810 kcal
Vetten28.6 g
waarvan verzadigd18.5 g
Koolhydraten92.9 g
waarvan suikers12.9 g
Vezels9.4 g
Eiwitten38.2 g
Zout3.7 g

Benodigdheden

Ovenschaal
Aluminiumfolie
Kleine kom

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
  • Haal de camembert uit de verpakking. Wikkel de kaas in aluminiumfolie, maar laat de bovenkant open.
  • Plaats in een ovenschaal.
  • Snijd met een scherp mes een ruitpatroon in de bovenkant van de camembert, maar laat rondom 2 cm van de rand heel.
2
  • Meng de honing, harissa en een snufje zout in een kleine kom.
  • Ris de blaadjes van de oregano en tijm. 
  • Schep het harissamengsel in het midden van de camembert.
  • Strooi de oregano- en tijmblaadjes erover en breng op smaak met zout.
3
  • Bak het stokbrood en de camembert 6 - 8 minuten in de oven, of tot de kaas in het midden gesmolten is.
4
  • Rol de granaatappel al duwend over het aanrecht zodat je de pitjes hoort kraken.
  • Snijd de granaatappel doormidden en haal de granaatappelpitjes uit de schil.
  • Garneer de gesmolten camembert met de granaatappelpitjes en serveer met het stokbrood.