Skip to main content
Fondant-aardappelen met vadouvanmayonaise

Fondant-aardappelen met vadouvanmayonaise

met broccolini, geroosterd amandelschaafsel en granaatappelpitjes

Allergenen :
Senf
Egg
Milk
Tree nuts
Amandelnoten
Gluten
Hvede
Noix de pécan

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Beenham met honing-mosterdmarinade

190 gram

Aardappelgratin

0.13 stuk(s)

Granaatappel

100 gram

Bimi broccoli

2.5 gram

Verse tijm

1 stuk(s)

Ui

10 gram

Amandelschaafsel

40 gram

Uienchutney

¼ zakje(s)

Geel mosterdzaad

15 gram

Panko paneermeel

½ takje(s)

Verse rozemarijn

10 gram

Pecanstukjes

Zelf toevoegen

½ el

Zwarte balsamicoazijn

50 ml

Zoutarme groentebouillon

1 el

Honing [of plantaardig alternatief]

½ el

Olijfolie

25 gram

[Plantaardige] roomboter

½ el

[Plantaardige] roomboter

25 ml

Zoutarme kippenbouillon

¼ el

Bloem

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)5270 kJ
Energie (kcal)1260 kcal
Vetten73.3 g
waarvan verzadigd30.9 g
Koolhydraten81.8 g
waarvan suikers24.4 g
Vezels8 g
Eiwitten62.3 g
Zout5.2 g
Potassium335 mg
Calcium73.6 mg
Iron1.4 mg

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de kippenbouillon en de groentebouillon. 
  • Ris de naalden van de rozemarijn en de blaadjes van de helft van de tijm. Voeg de pecannoten, het mosterdzaad, de tijmblaadjes, de rozemarijn, de helft van de panko en 12 1/2 g zachte boter per persoon toe aan een maatbeker of hoge kom (zie Tip). 
  • Pureer het mengsel met een staafmixer tot een dikke pasta. Breng op smaak met peper. Meng de overige panko erdoorheen. 

Tip: Komt jouw boter direct uit de koelkast? Maak de afgewogen boter dan zacht door deze heel kort in de magnetron te verwarmen.

2
  • Smeer de bovenkant van de beenham in met het panko-mengsel. Leg de beenham in een ovenschaal en bak de beenham 35 - 45 minuten in de oven. 
  • Verwijder het plastic folie van de aardappelgratin en verwarm de laaste 25 minuten mee in de oven. 
  • Snijd de helft van de ui in dunne halve ringen.
3
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een steelpan en fruit de uienringen 7 - 8 minuten op middelhoog vuur. 
  • Voeg 1/4 el bloem per persoon toe en roer tot de bloem en de ui alle boter hebben opgenomen. Voeg de kippenbouillon toe en roer tot de kippenbouillon is opgenomen. Voeg vervolgens de uienchutney en 25 ml water per persoon toe en roer goed door. Breng de jus aan de kook en laat 1 minuut pruttelen. 
  • Proef en breng eventueel op smaak met peper en zout. Draai het vuur uit en houd de uienjus apart.
4
  • Rol al duwend de granaatappel over het aanrecht tot je de pitjes hoort kraken. Snijd de granaatappel doormidden en haal de granaatappelpitjes uit de schil.
  • Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie op hoog vuur. Voeg het amandelschaafsel toe en rooster 2 - 3 minuten, of tot het goudbruin kleurt. Haal uit de pan en houd apart.
  • Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan voor de broccolini. Kook de broccolini 3 - 5 minuten en giet af (zie Tip). Spoel de broccolini af met koud water. 
  • Snijd de rest van de ui in partjes.

Tip: Met deze bereiding behoudt de broccolini haar bite. Heb je liever geen bite? Kook de broccolini dan 7 - 8 minuten.

5
  • Snijd de ui in partjes. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in wok of hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de uipartjes toe en bak 3 - 4 minuten.
  • Blus de ui af met 1/2 el balsamicoazijn per persoon. Voeg vervolgens 1 el honing per persoon toe en laat 1- 2 minuten inkoken.
6
  • Verhoog het vuur vlak voor serveren naar hoog, voeg de broccolini en tijmtakjes toe en roerbak 3 - 5 minuten mee met de ui. Breng goed op smaak met peper en zout.
  • Leg de broccolini in een mooie schaal en bestrooi met de granaatappelpitjes en het amandelschaafsel.
  • Verwarm de uienjus op laag vuur.
  • Snijd de beenham in plakken en serveer met de uienjus. Serveer met de aardappelgratin.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Penne integrale met een saus van boerenkool en roomkaas

Penne integrale met een saus van boerenkool en roomkaas

Omdat boerenkool ook heerlijk smaakt bij pasta
Oosterse visstoof met tomaat, broccoli en rijst

Oosterse visstoof met tomaat, broccoli en rijst

De victoriabaarsfilet stoof je kort in de kokosmelk
Tomaat-paprikasoep met parelcouscous en knoflook-soepstengels

Tomaat-paprikasoep met parelcouscous en knoflook-soepstengels

Lekker zoet door de gedroogde abrikozen
Romige parelgerst met paksoi, verse oregano en provolone

Romige parelgerst met paksoi, verse oregano en provolone

Romige parelgerst op een bedje van little gem
Romige groentelasagne met aubergine en wilde spinazie

Romige groentelasagne met aubergine en wilde spinazie

Met een zelfgemaakte roomsaus
Kruidige dahl

Kruidige dahl

met spinazie, bataat en yoghurt
Spaghetti integrale met gehaktballetjes en zelfgemaakte tomatensaus

Spaghetti integrale met gehaktballetjes en zelfgemaakte tomatensaus

Met een frisse salade met grana padano
Hollandse hutspot met bataat, scholfilet en Turkse yoghurt

Hollandse hutspot met bataat, scholfilet en Turkse yoghurt

Penne integrale met warmgerookte makreel, romatomaten en veldsla

Penne integrale met warmgerookte makreel, romatomaten en veldsla

Een Italiaanse pasta met zonnebloempitten
Jack’s witte tonijn met farfalle in cherrytomatensaus

Jack’s witte tonijn met farfalle in cherrytomatensaus

Een smaakvolle tomatensaus met verse tijm en zwarte balsamicoazijn
Gebakken zalmfilet met waterkers, cherrytomaten en gnocchi

Gebakken zalmfilet met waterkers, cherrytomaten en gnocchi

Met een mix van rode, gele en oranje cherrytomaten
Turkse platbroodpizza met kruidig lamsgehakt

Turkse platbroodpizza met kruidig lamsgehakt

Een zelfgemaakte lahmacun met heerlijk gehakt van Texels lam
Gebakken aardappelen met champignons en kalfsburger

Gebakken aardappelen met champignons en kalfsburger

Gekruid met rozemarijn en marjolein
Kipdrumsticks met prei, peen en gewokte rijst

Kipdrumsticks met prei, peen en gewokte rijst

Met een mix van pinda’s en kokosrasp
Herfststoof van in bokbier gestoofde prei met worst van Brandt & Levie

Herfststoof van in bokbier gestoofde prei met worst van Brandt & Levie

De worst is op smaak gebracht met zoete paprika, gemberpoeder, tijm, nootmuskaat en foelie
Kruidige kipgyros met pitabroodjes en rodekool

Kruidige kipgyros met pitabroodjes en rodekool

Met romige labne uit het Midden-Oosten
Rode curry met witlof, choisam en spiegelei

Rode curry met witlof, choisam en spiegelei

Een romige maaltijd met een pittige pasta van verse en gedroogde kruiden
Heekfilet uit de oven met sperziebonen en aardappelen

Heekfilet uit de oven met sperziebonen en aardappelen

Een vispakketje met citroen en verse tijm
Runderchipolata met gewokte groenten en krieltjes

Runderchipolata met gewokte groenten en krieltjes

Een Hollandse wokschotel met kruidige worstjes
Kipgyros met kruidige tabouleh en little gem

Kipgyros met kruidige tabouleh en little gem

Een smakelijke salade uit de Libanese keuken

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Geroosterde kippendij met paella-stijl rijst

Geroosterde kippendij met paella-stijl rijst

met peterselie, oregano en salami
Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

met gesmoorde prei en sperziebonen
Surinaamse stijl kipcurry

Surinaamse stijl kipcurry

met ei, aardappelen en sperziebonen
Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

met gefrituurde uitjes, cherrytomatensalade en verse munt
Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

met aardappeltjes, zoetzure ui en komkommer
Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumtopping

Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumtopping

met mini-romatomaten, courgette en spinazie
Veggie cheeseburger met ciabatta

Veggie cheeseburger met ciabatta

met aardappelpartjes, komkommersalade en gekaramelliseerde ui
Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

met auberginetopping en verse rozemarijn
Cheesy pizza

Cheesy pizza

pick & mix toppings: barbecuesaus, witte kaas en meer!
Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

met couscous, verse kruiden en courgette
Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

met courgette, venkel en geroosterde pompoenpitten
Hoisin-kipburger met komkommersalade

Hoisin-kipburger met komkommersalade

op een wortelbroodje met aardappelpartjes en taugé
Steak met Thaise stijl salade en pinda's

Steak met Thaise stijl salade en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Varkenshaas met Parmigiano-witlofgratin

Varkenshaas met Parmigiano-witlofgratin

met romige mosterdsaus en tomaat-rucolasalade
Zalmfilet met mangochutney

Zalmfilet met mangochutney

met furikake-rijst, verse dille en ingelegde ui
Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

met rucola, aardappelen, tomaat en dille
Romige spinaziedahl met tofu

Romige spinaziedahl met tofu

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Kipfilet met kruidige groentestoof

Kipfilet met kruidige groentestoof

met gedroogde abrikozen, amandelschaafsel en Midden-Oosterse kruidenmix
Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

met sperziebonen, Parmigiano Reggiano en spinazie
Kipfilet in hollandaisesaus

Kipfilet in hollandaisesaus

met sperziebonen en gebakken rozemarijnkrieltjes