Flammkuchen met spek, ui en zure room
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Flammkuchen met spek, ui en zure room

Flammkuchen met spek, ui en zure room

2 porties | met rucola

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Wist jij dat de flammkuchen is ontstaan uit een trucje van broodbakkers? Met een plat stukje deeg testten ze of de houtoven heet genoeg was om brood te bakken!

Labels:
Recept
Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd5 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

/ Voor 2 personen

2 stuk(s)

Flammkuchen

(Bevat Tarwe)

100 gram

Biologische crème fraîche

(Bevat Melk (inclusief lactose))

75 gram

Gesneden rode ui

40 gram

Rucola

75 gram

Spekreepjes

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2056 kJ
Energie (kcal)491 kcal
Vetten26.8 g
waarvan verzadigd13.5 g
Koolhydraten46.4 g
waarvan suikers2.6 g
Vezels1.2 g
Eiwitten14.5 g
Zout1.7 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Leg de flammkuchen op een bakplaat met bakpapier.
2
  • Besmeer de flammkuchen met de crème fraîche.
  • Verdeel de spekjes en gesneden ui erover.
3
  • Bak de flammkuchen in 8 - 10 minuten goudbruin in de oven.
4
  • Snijd de flammkuchen in stukken en garneer met de rucola.