Pannenkoeken voor papa
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pannenkoeken voor papa

Pannenkoeken voor papa

2 porties | met ontbijtspek en cranberrysaus

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Zet je vader in het zonnetje en ga aan de slag met deze heerlijke pannenkoeken! Je combineert zoute en zoete smaken met het ontbijtspek, de cranberrysaus en de hazelnoten.

Labels:
Recept
Allergenen :
Tarwe
Eieren
Melk (inclusief lactose)
Hazelnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

150 gram

Tarwebloem

(Bevat Tarwe Kan bevatten Gluten)

2 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

200 ml

Biologische boeren karnemelk

(Bevat Melk (inclusief lactose))

8 gram

Bakpoeder

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Gluten, Lupine, Melk (inclusief lactose), Soja)

8 plak(ken)

Ontbijtspek

80 gram

Cranberrychutney

40 gram

Hazelnoten

(Bevat Hazelnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

2 el

Honing [of plantaardig alternatief]

50 ml

Water voor saus

2 el

[Plantaardige] roomboter

½ tl

Suiker

½ tl

Zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3669 kJ
Energie (kcal)877 kcal
Vetten44.1 g
waarvan verzadigd15.5 g
Koolhydraten89.7 g
waarvan suikers33.6 g
Vezels5.7 g
Eiwitten31.1 g
Zout4.5 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Grote kom
Koekenpan
Steelpan

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. 
  • Laat wat ruimte over voor de hazelnoten en verdeel het ontbijtspek over een bakplaat met bakpapier. Rooster het spek 8 - 12 minuten.
  • Hak de hazelnoten fijn en rooster de laatste 4 - 5 minuten mee.
2
  • Meng in een grote kom de eieren, karnemelk, de bloem, bakpoeder, een snufje suiker en een snufje zout.
  • Verhit 1 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Giet een pollepel beslag in de pan en bak de pannenkoeken ongeveer 2 minuten aan elke kant, of tot goudbruin.
  • Haal daarna uit de pan en dek af met aluminiumfolie om warm te houden.
  • Voeg telkens een beetje roomboter toe voor je de volgende pannenkoek.
3
  • Meng het water, de honing en de cranberrychutney in een steelpan op middelhoog vuur.  
  • Verwarm de saus 2 - 3 minuten, of tot de gewenste dikte.
4
  • Verdeel de pannenkoeken over borden.
  • Beleg de pannenkoeken met het spek en de hazelnoten.
  • Besprenkel met de cranberry-honingsaus.