BestellenCadeaubon
Chocolade moelleux taart
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Chocolade moelleux taart

Chocolade moelleux taart

4 porties | met verse frambozen en crème fraiche

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten voor 2 personen. Met warme, gesmolten chocolade in de hoofdrol is chocolade moelleux taart de ultieme guilty pleasure! Deze versie heb je bovendien in een halfuurtje op tafel.

Allergenen :
Eieren
Melk (inclusief lactose)
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd15 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

/ Voor 2 personen

2 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

50 gram

Biologische crème fraîche

(Bevat Melk (inclusief lactose))

100 gram

Melkchocoladedruppels

(Bevat Melk (inclusief lactose), Soja Kan bevatten Gluten, Noten, Pinda's, Sesamzaad)

80 gram

Chocolade donker 70%

(Bevat Soja Kan bevatten Melk (inclusief lactose), Eieren, Gluten, Pinda's, Noten)

125 gram

Frambozen

Zelf toevoegen

75 gram

[Plantaardige] roomboter

40 gram

Bloem

50 gram

Suiker

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4753 kJ
Energie (kcal)1136 kcal
Vetten79.5 g
waarvan verzadigd47.3 g
Koolhydraten81.1 g
waarvan suikers65.2 g
Vezels3.4 g
Eiwitten18.4 g
Zout0.3 g

Benodigdheden

Steelpan
Grote kom
Mixer
Mixer
Bakpapier
Ovenschaal

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Smelt in een steelpan de chocoladedruppels, 80 g pure chocolade en de roomboter op laag vuur. Let op: roer regelmatig zodat de chocolade niet aanbrandt. Laat het geheel afkoelen als de chocolade en boter helemaal gesmolten zijn.
2
  • Scheid de eidooier van het eiwit. Voeg het eiwit toe aan een grote kom. Voeg de eidooiers toe aan een andere grote kom.
  • Mix het eiwit met een mixer tot deze stijf is (zie Tip).

Tip: Zorg dat de kom helemaal schoon en vetvrij is, anders wordt het eiwit niet stijf. Kan je de kom ondersteboven houden zonder dat het eiwit eruit valt? Dan is het stijf genoeg.

3
  • Weeg de suiker af en meng door de eidooiers.
  • Meng vervolgens de gesmolten chocolade en boter erdoorheen.
  • Voeg de bloem toe en meng tot een samenhangend geheel.
  • Schep daarna met een spatel voorzichtig het eiwit door het beslag. Let op dat het geheel luchtig blijft.
4
  • Bekleed een kleine ovenschaal met bakpapier (zie Tip).
  • Bak de taart 11 - 13 min in de oven, of tot de randen gebakken zijn en het midden van de taart nog zacht en gesmolten is.
  • Verdeel de chocolade moelleux over kommen.
  • Garneer met de crème fraiche en de frambozen.

Tip: Heb je warmtebestendige bakjes? Je kan het beslag ook hierover verdelen zodat iedereen een eigen taartje heeft. Vet de kommetjes dan eerst in met een beetje boter.