Skip to main content
Chai cake

Chai cake

12 plakken | met roomkaasglazuur

Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of koekjes - je bakt het heel eenvoudig met onze bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten.

Labels:
Recept
Allergenen :
Tarwe
Ei
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd1 uur 25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

400 gram

Boerencakemix

4 stuk(s)

Ei

250 gram

Roomboter

2 zakje(s)

Speculaaskruiden

½ zakje(s)

Gemalen venkelzaad

5 tl

Verse gember

100 gram

Roomkaas

Zelf toevoegen

6 el

Suiker

2 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Zwarte peper

Voedingswaarden

Energie (kJ)9117 kJ
Energie (kcal)2179 kcal
Vetten137.5 g
waarvan verzadigd78.1 g
Koolhydraten200.3 g
waarvan suikers102 g
Vezels4.5 g
Eiwitten29.4 g
Zout3.6 g
Potassium62.3 mg
Calcium2.4 mg
Iron0.1 mg

Benodigdheden

Handmixer
Kleine kom
Grote kom
Cakeblik met een lengte van 25 cm
Kom
Vork

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Haal de roomboter uit de koelkast en snijd in blokjes.
  • Rasp de gember.
  • Meng in een kleine kom de zonnebloemolie met de gember, het gemalen venkelzaad en 1/3 van de speculaaskruiden. Voeg zwarte peper naar smaak toe (zie Tip).

Tip: Heb je zwarte thee in huis? Zet dan een sterke kop zwarte thee en voeg 1 el toe aan het cakebeslag.

2
  • Klop de eieren los in een kleine kom.
  • Mix in een grote kom de cakemix, roomboter, eieren en 5 el suiker tot een glad beslag. Roer 3/4 van het chai-mengsel door het beslag.
  • Vet een rechthoekig cakeblik in of bekleed met bakpapier en giet het beslag erin.
  • Bak 45 - 50 minuten in het midden van de oven (zie Tip).

Tip: Controleer na 45 minuten of de cake gaar is door een prikker erin te steken; als deze er schoon uitkomt, is de cake klaar.

3
  • Meng in een kom de roomkaas met 1 el suiker en het overige chai-mengsel. Klop met een vork tot een luchtig mengsel.
  • Bewaar in de koelkast tot de cake klaar is.

 

4
  • Haal de cake uit de oven wanneer deze klaar is en laat volledig afkoelen.
  • Besmeer de cake met het glazuur. Strooi de overige speculaaskruiden naar smaak erover.
  • Snijd de cake in plakken en serveer.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Pittige massala met linzen en aubergine

Pittige massala met linzen en aubergine

met gouden rijst, kruidige yogurtsaus en cashewstukjes
Sweet en sticky noedels met gebakken ei en gomasio

Sweet en sticky noedels met gebakken ei en gomasio

met peultjes, zoete Aziatische saus en limoen
Valentijnsdag cheesecake met citroen en blauwe bessen

Valentijnsdag cheesecake met citroen en blauwe bessen

om te delen | met een speculaasbodem
Valentijnsdag red velvet truffels

Valentijnsdag red velvet truffels

om te delen | met witte chocolade
Rijstbowl met gebakken ei en zoete Aziatische saus

Rijstbowl met gebakken ei en zoete Aziatische saus

met cashewnoten, verse kruiden, groenten en limoen
Romige cheesecake met passievruchtsaus

Romige cheesecake met passievruchtsaus

met speculaascrumble, pistachenoten en sinaasappel
Pittige gebakken rijst met kimchi

Pittige gebakken rijst met kimchi

met vissaus, gebakken ei, furikake en sesamzaad
Romige mafaldine met Grana Padano en rucola

Romige mafaldine met Grana Padano en rucola

met balsamicocrème, Siciliaanse kruiden, groenten en amandelen
Zoete sesamnoedels met gebakken ei

Zoete sesamnoedels met gebakken ei

met gefrituurde uitjes, koriander en roerbakgroenten
Garnalenbowl met pittige jalapeñocrème

Garnalenbowl met pittige jalapeñocrème

met rijst, cherrytomaten, cashewnoten en verse kruiden
Mozzarella-knoflookbrood als extra

Mozzarella-knoflookbrood als extra

Bijgerecht | met huisgemaakte peterselie-knoflookboter
Shakshuka met verse geitenkaas

Shakshuka met verse geitenkaas

met krulpeterselie en bierbostelbroodje
Noedels met rundergehakt in romige misosaus

Noedels met rundergehakt in romige misosaus

met furikake, limoen, groenten en sesamolie
Smokey mafaldine met chorizo

Smokey mafaldine met chorizo

met romige tomatensaus, pecorino en spinazie
Quiche met meiraap, prei en ontbijtspek

Quiche met meiraap, prei en ontbijtspek

met Goudse kaas en bieslook
Veggie bibimbapbowl met gepocheerd ei

Veggie bibimbapbowl met gepocheerd ei

met kimchimayo, sticky champignons, spinazie en wortel
Heek à la Florentine met zelfgemaakte hollandaisesaus

Heek à la Florentine met zelfgemaakte hollandaisesaus

met verse kruiden, geroosterde aardappelen, citroen en spinazie
Mediterraans roerei met witte kaas

Mediterraans roerei met witte kaas

met aardappelpartjes, mesclunsalade en tomaat
Asperges met warmgerookte zalm en hollandaisesaus

Asperges met warmgerookte zalm en hollandaisesaus

met krieltjes en gekookt ei

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Kabeljauwfilet met zwarte-bonennoedels

Kabeljauwfilet met zwarte-bonennoedels

met zoetzure komkommer, bosui en paprika
Kapsalon met cheesy kippendijreepjes

Kapsalon met cheesy kippendijreepjes

met frietjes, knoflooksaus en salade
Steak met frietjes en truffelmayonaise

Steak met frietjes en truffelmayonaise

met sjalottensaus en geroosterde groenten
Kipworstjes met parelcouscous

Kipworstjes met parelcouscous

met labne, aubergine en sumak
Shakshuka met geitenkaas

Shakshuka met geitenkaas

met naanbrood en Griekse kruidenmix
Rijstbowl met kipfilethaasjes en knoflook

Rijstbowl met kipfilethaasjes en knoflook

met krokante pinda's en mangochutney-mayonaise
Bolognese-stijl risotto

Bolognese-stijl risotto

met Parmigiano Reggiano, basilicum en mascarpone
Fusion vistaco's met Midden-Oosterse kruiden

Fusion vistaco's met Midden-Oosterse kruiden

pick & mix toppings: mangochutney, knapperige koolsla & meer!
Bulgurbowl met tzatziki en krokante kikkererwten

Bulgurbowl met tzatziki en krokante kikkererwten

met amandelschaafsel en tomaat-komkommersalade
Italiaanse stijl kip-cheeseburger

Italiaanse stijl kip-cheeseburger

met tomatensaus, basilicum en aardappelpartjes
Tortellini met varkensworst en kastanjechampignons

Tortellini met varkensworst en kastanjechampignons

met pecorino, bospaddenstoelenpesto en bieslook
Courgette uit de oven met conchiglie

Courgette uit de oven met conchiglie

met mozzarella en zelfgemaakte tomatensaus
Tomatengalette met witte kaas

Tomatengalette met witte kaas

met balsamicocrème en kleine salade
Supergroene naanpizza met witte kaas en olijven

Supergroene naanpizza met witte kaas en olijven

met courgette, citroen, dille en zoetzure ui
Oyakodon donburi met teriyaki-kipomelet

Oyakodon donburi met teriyaki-kipomelet

Japanse rijstbowl met zoetzure groenten
Kikkererwtensalade met knapperig za'atar platbrood en rode biet

Kikkererwtensalade met knapperig za'atar platbrood en rode biet

met tahindressing, verse kruiden, komkommer en citroen
Luxe bowl met kabeljauw-tempura, mango en zeewiersalade

Luxe bowl met kabeljauw-tempura, mango en zeewiersalade

met rijst, sojabonen en limoenmayonaise
Romige geitenkaas met uienjus

Romige geitenkaas met uienjus

met wortel-spinaziestamppot en pecannoten
Gebakken eieren met seroendeng-topping en regenboogsla

Gebakken eieren met seroendeng-topping en regenboogsla

met limoenrijst, zoete-chilimayo en verse kruiden
Zalmfilet met broccolini en tahindressing

Zalmfilet met broccolini en tahindressing

met bulgur, cherrytomaten en geroosterd amandelschaafsel