topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Chai cake

Chai cake

12 plakken | met roomkaasglazuur

Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of koekjes - je bakt het heel eenvoudig met onze bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten.

Labels:
Recept
Allergenen :
Tarwe
Eieren
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd1 uur 25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

400 gram

Boerencakemix

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Soja, Lupine, Gluten, Pinda's, Noten, Sesamzaad, Melk (inclusief lactose))

4 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

250 gram

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

2 zakje(s)

Speculaaskruiden

½ zakje(s)

Gemalen venkelzaad

5 tl

Verse gember

100 gram

Roomkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

6 el

Suiker

2 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Zwarte peper

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)9117 kJ
Energie (kcal)2179 kcal
Vetten137.5 g
waarvan verzadigd78.1 g
Koolhydraten200.3 g
waarvan suikers102 g
Vezels4.5 g
Eiwitten29.4 g
Zout3.6 g

Benodigdheden

Rasp
Handmixer
Kleine kom
Grote kom
Cakeblik met een lengte van 25 cm
Kom
Vork

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Haal de roomboter uit de koelkast en snijd in blokjes.
  • Rasp de gember.
  • Meng in een kleine kom de zonnebloemolie met de gember, het gemalen venkelzaad en 1/3 van de speculaaskruiden. Voeg zwarte peper naar smaak toe (zie Tip).

Tip: Heb je zwarte thee in huis? Zet dan een sterke kop zwarte thee en voeg 1 el toe aan het cakebeslag.

2
  • Klop de eieren los in een kleine kom.
  • Mix in een grote kom de cakemix, roomboter, eieren en 5 el suiker tot een glad beslag. Roer 3/4 van het chai-mengsel door het beslag.
  • Vet een rechthoekig cakeblik in of bekleed met bakpapier en giet het beslag erin.
  • Bak 45 - 50 minuten in het midden van de oven (zie Tip).

Tip: Controleer na 45 minuten of de cake gaar is door een prikker erin te steken; als deze er schoon uitkomt, is de cake klaar.

3
  • Meng in een kom de roomkaas met 1 el suiker en het overige chai-mengsel. Klop met een vork tot een luchtig mengsel.
  • Bewaar in de koelkast tot de cake klaar is.

 

4
  • Haal de cake uit de oven wanneer deze klaar is en laat volledig afkoelen.
  • Besmeer de cake met het glazuur. Strooi de overige speculaaskruiden naar smaak erover.
  • Snijd de cake in plakken en serveer.