Aziatische noedelsalade met kogelbiefstuk
Aziatische noedelsalade met kogelbiefstuk

Aziatische noedelsalade met kogelbiefstuk

2 porties | met zoet-pittige dressing

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten voor 2 personen. Deze frisse salade met reepjes biefstuk is makkelijk om te maken en zit bovendien bomvol smaak!

Allergens:
Fish

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time10 minutes
Cooking Time5 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

/ Serving 2 people

100 g

Rice noodles

1 piece

Rump steak

90 g

Mixed leaves of lamb's lettuce, arugula & baby spinach

20 milliliters

Fish sauce

(Contains Fish)

30 g

Salted peanuts

1 piece

[Persian] cucumber

1 piece

Lime

10 g

Mint, coriander & Thai basil

20 g

Garlic-ginger-chili mix

Not included in your delivery

½ tablespoon

Sunflower oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories400 kcal
Energy (kJ)1675 kJ
Fat13 g
Saturated Fat2 g
Carbohydrate46 g
Sugar2 g
Dietary Fiber3.7 g
Protein22 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Aluminum Foil
Salad Bowl

Cooking Steps

1

De kookinstructies vind je op de meegeleverde receptkaart.

Tip: Het best kun je de biefstuk al een halfuur tot een uur voordat je begint met koken uit de koelkast halen. Dan is de biefstuk ook vanbinnen op temperatuur wanneer je hem bakt en krijg je een malser resultaat.

2

Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Dep de kogelbiefstuk droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout. Leg de biefstuk in de pan en bak in 1 - 3 minuten per kant goudbruin (zie Tip). Bestrooi met nog wat zwarte peper en laat minimaal 3 minuten rusten onder aluminiumfolie.

Tip: Bak de biefstuk eventueel langer of korter, afhankelijk van hoe je je biefstuk het liefst eet.

3

Pers de helft van de limoen uit boven een saladekom en snijd de andere helft in partjes. Voeg de vissaus en de mix van rode peper, knoflook en gember toe aan de saladekom. Meng goed met het limoensap en breng op smaak met peper en zout. Voeg de gekookte noedels, komkommer en slamix toe aan de saladekom en meng met de dressing.

4

Snijd de biefstuk, tegen de draad in, in dunne plakken. Verdeel de noedelsalade over diepe kommen en leg de reepjes biefstuk erbovenop. Garneer met de verse kruiden, pinda's en limoenpartjes.