Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten voor 2 personen. Deze frisse salade met reepjes biefstuk is makkelijk om te maken en zit bovendien bomvol smaak!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
100 g
Rice noodles
1 piece
Rump steak
90 g
Mixed leaves of lamb's lettuce, arugula & baby spinach
20 milliliters
Fish sauce
(Contains Fish)
30 g
Salted peanuts
1 piece
[Persian] cucumber
1 piece
Lime
10 g
Mint, coriander & Thai basil
20 g
Garlic-ginger-chili mix
½ tablespoon
Sunflower oil
to taste
Salt and pepper
De kookinstructies vind je op de meegeleverde receptkaart.
Tip: Het best kun je de biefstuk al een halfuur tot een uur voordat je begint met koken uit de koelkast halen. Dan is de biefstuk ook vanbinnen op temperatuur wanneer je hem bakt en krijg je een malser resultaat.
Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Dep de kogelbiefstuk droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout. Leg de biefstuk in de pan en bak in 1 - 3 minuten per kant goudbruin (zie Tip). Bestrooi met nog wat zwarte peper en laat minimaal 3 minuten rusten onder aluminiumfolie.
Tip: Bak de biefstuk eventueel langer of korter, afhankelijk van hoe je je biefstuk het liefst eet.
Pers de helft van de limoen uit boven een saladekom en snijd de andere helft in partjes. Voeg de vissaus en de mix van rode peper, knoflook en gember toe aan de saladekom. Meng goed met het limoensap en breng op smaak met peper en zout. Voeg de gekookte noedels, komkommer en slamix toe aan de saladekom en meng met de dressing.
Snijd de biefstuk, tegen de draad in, in dunne plakken. Verdeel de noedelsalade over diepe kommen en leg de reepjes biefstuk erbovenop. Garneer met de verse kruiden, pinda's en limoenpartjes.