Skip to main content
Bulgurbowl met kip en bietjes
Bulgurbowl met kip en bietjes

Bulgurbowl met kip en bietjes

met honing-geitenkaasbolletjes, amandelen en verse kruiden

Eet je graag seizoensgroenten? Dan zit je met bietjes altijd goed. Ze worden het hele jaar door lokaal gekweekt en zitten vol kalium en foliumzuur.

Labels:
Calorie Smart
Extra Veggies
High Protein
-30% carbs
Allergenen:
Tarwe
Gluten
Amandelnoten
Pinda's
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd45 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Rode biet

1 stuk(s)

Knoflookteen

40 gram

Bulgur

(Bevat: Tarwe, Gluten Kan bevatten: Kamut, Khorasan (tarwe), Rogge, Gerst, Gluten, Haver)

½ stuk(s)

Rode ui

½ zakje(s)

Gedroogde oregano

1 stuk(s)

Kipfilet met mediterrane kruiden

5 gram

Verse bladpeterselie en munt

(Kan bevatten: Selderij)

⅓ stuk(s)

Komkommer

10 gram

Gezouten amandelen

(Bevat: Amandelnoten, Pinda's Kan bevatten: Noten, Sesamzaad)

25 gram

Geitenkaasbolletjes met honing

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 tl

Extra vierge olijfolie

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

1 el

Olijfolie

½ el

Wittewijnazijn

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2682 kJ
Energie (kcal)641 kcal
Vetten32.4 g
waarvan verzadigd7.8 g
Koolhydraten50.8 g
waarvan suikers15.7 g
Vezels10.1 g
Eiwitten37.2 g
Zout1.5 g
Potassium520.3 mg
Calcium32.8 mg
Iron1.1 mg

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Pan
Ovenschaal
Saladekom

Instructies

Bietjes roosteren
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Schil de biet en snijd in partjes van 1 - 2 cm dik. Voeg toe aan een kom.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Voeg de helft van de knoflook toe aan de biet. Besprenkel met een scheutje olijfolie, breng op smaak met peper en zout en meng goed. 
  • Verdeel over een bakplaat met bakpapier en rooster 25 - 30 minuten in de oven. Schep halverwege om.
Kip bakken
2
  • Breng ruim water aan de kook in een pan voor de bulgur. Verkruimel het bouillonblokje erboven. 
  • Snijd de ui in halve ringen en leg in een ovenschaal. 
  • Voeg de kip, de oregano en de overige knoflook toe. Besprenkel met olijfolie, breng op smaak met peper en zout en meng goed. 
  • Rooster 12 - 15 minuten in de oven, of tot de kip gaar is.
Salade maken
3
  • Kook de bulgur 10 - 12 minuten, of tot de bulgur gaar is. Giet af en laat uitstomen.
  • Snijd de verse kruiden fijn. Snijd de komkommer in blokjes.
  • Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie met de wittewijnazijn en de honing. Breng op smaak met peper en zout.
  • Meng de verse kruiden en de komkommer door de dressing. Meng goed.
Serveren
4
  • Hak de amandelen grof.
  • Verdeel de bulgur over diepe borden en leg alles erbovenop.
  • Garneer met de amandelen en geitenkaas. 
  • Besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders